Centerpopulism och postlådepolitik som sätter krokben för Finlands tillväxt. Svensk Ungdoms ordförande Christoffer Ingo skräder inte orden när han kommenterar Kommunikationsministeriets förslag på vilka av Finlands huvudvägar som ska klassas upp till så kallade stomvägar – ett förslag i vilket riksväg 8 mellan Björneborg och Ytterjeppo lämnas utanför.

– Att lämna så gott som hela Österbotten utanför stomvägnätet tyder på okunskap om riksåttans värdeflöden och dess vikt för hela landets export, säger Ingo i ett pressmeddelande.

Ingo lyfter bland annat fram att Wärtsilä tidigare i veckan meddelade att man storsatsar på en ny fabrik på Vasklot i Vasa, och att Vasa och Korsholm även berett en stor industritomt för att locka den första batterifabriken till Finland – något som också staten varit med och lobbat för.

– Det är skenheligt att nu plötsligt förbise det faktum att Finlands enda realistiska chans tills en batterifabrik finns i Österbotten. Det minsta man kan förvänta sig är att staten inte motarbetar med bakvända infrastruktursatsningar, säger Ingo.