|

Ingo om riksåttan: Ett svek mot Österbotten

NyhetsbildZoom
Christoffer Ingo är ordförande för Svensk Ungdom. Foto: Anna Sourander
SU-basen rasande över Kommunikationsministeriets förslag. "Ministeriet ignorerar riksåttans betydelse för Finland".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Centerpopulism och postlådepolitik som sätter krokben för Finlands tillväxt. Svensk Ungdoms ordförande Christoffer Ingo skräder inte orden när han kommenterar Kommunikationsministeriets förslag på vilka av Finlands huvudvägar som ska klassas upp till så kallade stomvägar – ett förslag i vilket riksväg 8 mellan Björneborg och Ytterjeppo lämnas utanför.

– Att lämna så gott som hela Österbotten utanför stomvägnätet tyder på okunskap om riksåttans värdeflöden och dess vikt för hela landets export, säger Ingo i ett pressmeddelande.

Ingo lyfter bland annat fram att Wärtsilä tidigare i veckan meddelade att man storsatsar på en ny fabrik på Vasklot i Vasa, och att Vasa och Korsholm även berett en stor industritomt för att locka den första batterifabriken till Finland – något som också staten varit med och lobbat för.

– Det är skenheligt att nu plötsligt förbise det faktum att Finlands enda realistiska chans tills en batterifabrik finns i Österbotten. Det minsta man kan förvänta sig är att staten inte motarbetar med bakvända infrastruktursatsningar, säger Ingo.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Andrea Julin åker till snön efter en annorlunda sommar

LÄNGDSKIDOR På måndag åker Andrea Julin till snön. Den resan är efterlängtad. Hon har haft en annorlunda sommar efter vårens ryggoperation.

Nyhetsbild
Kultur

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Nyhetsbild
Lokalt

Biblioteket byter lånesystem - håller stängt i elva dagar

JAKOBSTAD Alla boknördar kan vara lugna, det är helt ok att komma in och låna tillräckligt med böcker inför den elva dagar långa biblioteksstängningen i slutet av oktober. Med extra lång lånetid, så ingen behöver få förseningsavgifter.

Nyhetsbild
Lokalt

Nykarleby stads insats i servicehus till Komarov Arena är oklar

NYKARLEBY Om eller hur mycket staden ska gå in med i det servicehus som Nykarleby ishall Ab planerar intill Komarov Arenan är ännu oklart.

Mest läst senaste veckan