|

Flera drogpåverkade stoppade i trafiken i Vasa – cannabispåverkad mopedist försökte fly från polisen

NyhetsbildZoom
Polisen. Foto: Arkiv/Daniel Nissén
Under ett dygn stoppades två förare med amfetamin i blodet i Vasatrafiken. Polisen fick också jaga en mopedist som körde påverkad av cannabis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den första misstänka rattfylleristen stoppades på torsdagsmorgonen vid halv nio-tiden på Kapellbacksvägen i Korsnäståget. Den 34-årige mannen framförde en personbil då han stoppades av en polispatrull. Patrullen utförde ett blåstest på mannen som visade 0,00 promille men ett snabbtest för droger visade positivt resultat.

Mannen fördes till Vasa centralsjukhus för fler tester. Han misstänks nu för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.

Natten till fredag patrullerade polisen i samma område när en skoterförare stoppades. Den 19-årige mannen som framförde skotern blåste 0.00 promille i polisens blåstest men ett snabbdrogtest visade positivt för amfetamin och metamfetamin. Det visade sig också att mannen inte hade ett giltigt körkort i kraft. Han fördes vidare till Vasa centralsjukhus för kliniska tester.

19-åringen misstänks nu för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika och framförande av fortskaffningsmedel utan behörighet.

Ett par timmar senare stötte polisen på en mopedist på Roparnäsvägen vid Strömberg park. Polisen signalerade med billjusen åt mopedisten att stanna men föraren fortsatte sin färd längs med Sjukhemsgatan trots polisens signaler. Mopedisten stannade slutligen cirka 100 meter före Förbindelsevägen och polisen utförde ett blåstest på den 26-årige mannen som framförde mopeden. Testet visade 0,00 promille men snabbdrogtestet visade positivt för cannabis.

Mannen fördes till centralsjukhuset för fler prover. Han misstänks nu för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika, trafikförseelse och framförande av fortskaffningsmedel utan behörighet. Han misstänks också för fordonsförseelse eftersom mopeden inte hade en giltig registerskylt.

|

Varg rör sig i Jakobstad – Polisen: Var observant

Nyhetsbild
För ett par veckor sedan rörde sig en ungvarg kring Hotell Polaris och Neste i Edsevö. Om det är samma varg som setts i Jakobstad i dag är oklart. Foto: Jocki Granlund/Arkiv
En varg är i farten i Jakobstad. På fredagsmorgonen fick polisen ta emot ett par observationer. Storviltsassistans är på plats för att spåra vargen.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Mest läst senaste veckan