|

Kimi Räikkönen snabbast – Valtteri Bottas måste starta längst bak

NyhetsbildZoom
Ferraris Kimi Räikkönen. Foto: TT/Geert Vanden Wijngaert
Ferraris Kimi Räikkönen var snabbast på fredagens formel 1-träning inför Belgiens GP i helgen. Medan stallkamraten Sebastian Vettel noterade de snabbaste varvtiderna under förmiddagspasset, var det finländaren Räikkönen som var allra vassast på eftermiddagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Räikkönen brukar trivas på Spa-banan i Belgien, där han har vunnit fyra gånger tidigare.

Hans 1.43,355 var 0,168 sekunder snabbare än Mercedes Lewis Hamilton, som leder VM-serien 24 poäng före Vettel.

En annan Mercedesförare, finländaren Valtteri Bottas, var fjärde snabbast men kommer att få starta längst bak i helgens tävling. Detta eftersom Mercedes straffas för att ha tvingats byta ut flera komponenter i Bottas motor.

Samma sak drabbar Renaults Nico Hulkenberg.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan