|

Roddmaskiner ersätter båtar

NyhetsbildZoom
Arkivbild från Sundrodden i Karleby. I år ordnas rodden med roddmaskiner. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Sundroddens deltagare behöver inte vara rädda för att bli blöta. Sundets låga vattennivå är orsaken till att rodden flyttas till torgscenen på lördag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det blir alltså roddmaskiner och inte båtar som deltagarna äntrar på lördag klockan 12. Roddmaskinerna har ett eget program för roddtävlingar och publiken kan följa med tävlingen på stora skärmen.

Varje deltagare ror en sträcka på 700 meter och lagets totaltsträcka uppgår till 3 500 meter. Alla tävlare har samma motstånd. Vinnaren är det lag som först uppnår sträckan på 3 500 meter.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan