|

Delad pott trots övertag

NyhetsbildZoom
Anfallaren Steven Morrissey kämpade mot IFK Mariehamn. Foto: Linus Lindholm
VPS hade ett mål med fredagens möte, tre poäng. Det blev endast ett trots flertalet chanser och spel med en man mer i tio minuter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

VPS inledde matchen bra och kröp hela tiden närmare ett ledningsmål.
Det kom också efter 20 spelade minuter då Juha Hakola fick bollen ute till höger och slog ett hårt och lågt inlägg på första tillslag.
Joonas Vahtera hade en enkel uppgift att trycka in bollen framför näsan på IFK Mariehamns målvakt Igor Levchenko.
Gästerna från Åland hade inte mycket till offensivt spel under den första halvleken men fick ett bra läge just innan pausvilan.

Zoom

Joonas Vahtera gjorde målet mot IFK Mariehamn. Foto: Linus Lindholm

Robin Sid tog emot ett inlägg, körde någon form av blandning mellan volley och cykelspark, och bollen sökte sig mot det bortre hörnet där Aleksei Kangaskolkka tryckte in kvitteringen med pannan.
I andra halvlek tryckte VPS på ordentligt direkt från start och visade att man ville vinna matchen, men IFK försvarade bra.
VPS bytte in Samu Alanko och Ibrahima Gueye för att få till stånd segermålet och i 79:e minuten fick man hjälp av Kangaskolkkas hjärnsläpp då anfallaren tog två gula inom loppet av tre minuter och åkte ut.
Trots spel med en man mer i över tio minuter fick VPS inte in bollen och det blev delad poängpott i Vasa.

VPS - IFK Mariehamn 1-1 (1-1)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan