|

Företagarna i Södra Österbotten: "Riksåttan är en del av stamnätet"

NyhetsbildZoom
Riksväg 8. Foto: Arkiv/Jonas Brunnström
Företagarna i Södra Österbottens styrelseordförande Anne Niemi, samt förbundets vd Heikki Risikko kräver ändringar i det utkast till stamnät som Trafik- och kommunikationsministeriet har föreslagit.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Riksväg 8 är en livsviktig väg för näringslivet, eftersom den sammankopplar städerna längs kusten.

Trots detta har ministeriet nedgraderat sträckan mellan Björneborg och Vasa, vilket förvånar både Niemi och Risikko. De anser att riksväg 8 tjänar hela det finländska näringslivet.

– Riksväg 8 är dessutom mycket viktig för utveckligen av Södra Österbotten, och likaså för Kaskö hamn (Kaskö, Kristinestads och Närpestrakten).

Utkastet för vägnätet har sänts på remiss och svaren ska vara inlämnade i början av oktober.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan