|

Motorbåt utanför Bergö åkte i cirklar utan förare – medelålders man kunde inte räddas

NyhetsbildZoom
En motorbåt utan förare observerades utanför Bergö på lördagen. Foto: Jonny Smeds
Ett räddningsuppdrag pågick sydväst om Bergö i Molpegrundet runt klockan 18 tiden på lördagen. En person hittades i vattnet och sjöräddningen försökte återuppliva mannen utan resultat.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antti Jutila, fältledare på sjöräddningscentralen, berättar att den som ringde och anmälde hade sett en båt åka i cirklar utan en förare. Larmet kom klockan 17:37. Enligt Finlands meteorologiska institut blåste det 13 m/s med vindbyar upp till 15 m/s när olyckan inträffade.

Enheter från Norra Vallgrund, frivilliga sjöräddare från Molpe, och en helikopter från Umeå anlände för att reda ut om det var flera personer som fallit ur motorbåten. Mannen i båten fördes bort från olycksplatsen med ambulans.

– De försökte återuppliva mannen som fallit ur båten, men han dog, säger Jutila.

Mannen var strax under medelåldern, och kom från orten. Han hittades i vattnet. Motorbåten var cirka 6 meter lång och gjord av metall.

Misstankarna om att det skulle varit två personer i båten avfärdades senare på kvällen. Räddningshelikoptern från Umeå sökte på vattenytan längs olycksområdet utan resultat.

– Hans telefon ringde i båten och det var bara packat för en person i den. Inget tyder på att det varit två personer i båten. Enligt ett par observationer hade de sett en andra person. Men det kan ha varit en presenning i båten som varit missvisande, säger Jutila.

Polisen utreder saken som olycksfalls- och dödsfallsundersökning. Polisen har inget ytterligare att informera.

Malaxbon Fredrik älskar att jobba i sin egen trädgård – nu vill han också hjälpa andra

Nyhetsbild
Malaxbon Fredrik Skeppar har startat ett eget trädgårdsföretag. Foto: Mikael Nybacka
Nu är det hög tid att beskära äppelträdet, säger Fredrik Skeppar i Malax. Han har nyligen startat ett eget företag som hjälper österbottningarna med trädgårdsskötseln.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan