|

Ofog på flera håll i Vasa – brandmästare: "Det är inte tillåtet att leka pyroman på villaavslutningen"

NyhetsbildZoom
Gräsmattan vid ruinerna i Gamla Vasa och en skräpkorg vid Nummen koulu i Vasa har utsatts för ofog. Foto: Felix Rantschukoff
Gräsmattan vid ruinerna i Gamla Vasa och en skräpkorg vid Nummen koulu i Vasa har utsatts för ofog. Jourhavande brandmästare Riikka Oravainen uppmanar alla att fira villaavslutningen med vettet i behåll.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var en lite plätt av gräsmattan som hade börjat brinna och skräpkorgen hade inte hunnit börja brinna ordentligt. Oravainen säger att det inte är något nytt fenomen att man leker med raketerna på villaavslutningen.

– Som tur var hade de varit ganska dåliga på att tända på skräpkorgen. När mörkret lägger sig på villaavslutningen brukar sånt här hända. Jag hoppas att alla har vettet med sig under kvällen och kom ihåg: det är inte tillåtet att leka pyroman på villaavslutningen, säger Oravainen.

|

Zoe i Vasa skapar konst i surdeg – "Jag orkar inte äta upp alla bröd själv"

Nyhetsbild
Zoe Zhuhui bakar surdegsbröd. Foto: Mikael Nybacka
Zoe Zhuhui vet att hennes bröd är goda. "Annars skulle jag inte ge bort dem. Så du behöver inte säga att det är gott, säg till när det är något fel på det i stället", säger hon.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan