|

Kom och dela din historia på berättarcafé

NyhetsbildZoom
Så här kan det se ut när deltagarna delar med sig av sina berättelser på ett Story Sharing-café. Foto: Andrea Brandt
Historier, levande musik och öppen mikrofon står på programmet på ett berättarcafé i Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lördagen den 8 september klockan 15 ordnas ett berättarcafé i Folkhälsanhuset Wasa. Här kan invandrare, asylsökande och infödda finländare träffas och lyssna till varandras historier, handledda av Story Sharing-gruppen.


– När främlingar möts kring ett cafébord är de både berättare och åhörare. När alla har samma utgångspunkt finns det inga dom och oss, bara vi, säger skådespelaren Åsa Nybo.

Nybo är en av handledarna inom Story Sharing Universum, är ett projekt som vill främja kontakten mellan människor med olika bakgrund och kulturer. Det görs genom att deltagarna delar historier ur det egna livet. Målsättningen är att minska fördomar, rädslor och rasism och att främja jämlikhet och tolerans.

Projektet, som startade 2014, består av berättarverkstäder i flyktingförläggningar och av öppna Story Sharing-caféer runt om i Finland.

På berättarcaféerna går det att använda många språk,
– Åtminstone svenska, engelska, finska, franska, arabiska, ryska och farsi, säger Nybo.

Story Sharing-caféet i Vasa är gratis. Boka gärna plats via evenemangets Facebook-sida eller genom att sända ett textmeddelande till 041–366 87 45. Det går också att bra att bara dyka upp en kvart innan det hela börjar.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan