Soite reagerar på långa köer - inrättar fem nya läkartjänster

Styrelsen för Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite beslöt på måndagen att inrätta fem nya vakanser inom primärvården för läkare under specialistutbildning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Läkarbristen har den senaste tiden varit särskilt problematisk just i mottagningstjänsterna. Det har lett till att köerna blivit längre på de icke-brådskande mottagningarna. Genom de nya läkarvakanserna stärks primärvården och tillgång till mottagningstjänster blir bättre.

Primärvårdens läkare har en omfattande arbetsbeskrivning. De allmänmedicinska läkarna arbetar inom mottagningsverksamheten, hälsovårdens vårdavdelningar, på rådgivningar och inom skolhälsovården. Dessutom utarbetar de mycket utlåtanden.

Inom vårdens och omsorgens verksamhetsområde arbetar de allmänmedicinska läkarna på de allmänmedicinska avdelningarna i Karleby, Kannus och Tunkkari, inom hemsjukhusverksamheten och den effektiverade hemrehabiliteringen samt på geriatriska polikliniken och palliativa polikliniken.

Inom primärvården behövs läkare dessutom inom familjernas tjänster på barnrådgivningen och inom skol- och studerandehälsovården.


Kommentarer

Soite utökar sina elektroniska tjänster – ärenden till socialtjänsten kan skötas digitalt

Nyhetsbild
Soite utökar sina elektroniska tjänster. Foto: Skärmdump från soite.fi
Genom applikationen med det finska namnet Omapalvelu kan man uträtta ärenden inom Soites socialtjänst.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan