Soite reagerar på långa köer - inrättar fem nya läkartjänster

Styrelsen för Mellersta Österbottens social- och hälsovårdssamkommun Soite beslöt på måndagen att inrätta fem nya vakanser inom primärvården för läkare under specialistutbildning.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Läkarbristen har den senaste tiden varit särskilt problematisk just i mottagningstjänsterna. Det har lett till att köerna blivit längre på de icke-brådskande mottagningarna. Genom de nya läkarvakanserna stärks primärvården och tillgång till mottagningstjänster blir bättre.

Primärvårdens läkare har en omfattande arbetsbeskrivning. De allmänmedicinska läkarna arbetar inom mottagningsverksamheten, hälsovårdens vårdavdelningar, på rådgivningar och inom skolhälsovården. Dessutom utarbetar de mycket utlåtanden.

Inom vårdens och omsorgens verksamhetsområde arbetar de allmänmedicinska läkarna på de allmänmedicinska avdelningarna i Karleby, Kannus och Tunkkari, inom hemsjukhusverksamheten och den effektiverade hemrehabiliteringen samt på geriatriska polikliniken och palliativa polikliniken.

Inom primärvården behövs läkare dessutom inom familjernas tjänster på barnrådgivningen och inom skol- och studerandehälsovården.


Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan