|

Bestulen turist fick tillbaka väskan - tjuvarna åkte fast

NyhetsbildZoom
Polis. Foto: Lehtikuva/Markku Ulander
En utländsk turist blev bestulen på sin väska under hotellfrukosten i Helsingfors på söndagen. Väskan blev upphittad och tjuvarna tillfångatagna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det var strax efter klockan åtta på söndag morgon som en turist som övernattat på ett hotell vid Mannerheimvägen i stadsdelen Bortre Tölö i Helsingfors märkte att någon tagit hens väska. Turisten hade lämnat väskan vid sin stol vid frukosten och när hen skulle gå märkte hen att väskan var borta.

Det skriver polisen i Helsingfors i ett pressmeddelande på måndagen.

I väskan fanns ett pass, bankkort, kontanter, en smarttelefon samt glasögon och solglasögon.

– Stölden bandades av hotellets övervakningskamera. Polisen tog fast två personer misstänkta för brottet vid Salutorget i går [söndag] eftermiddag, säger polisinspektör Klaus Geiger som leder undersökningen vid polisen i Helsingfors i pressmeddelandet.

En förbipasserande person fann väskan under en bil vid Museigatan och gav den till en polispatrull i närheten. I väskan fanns ännu en del av turistens egendom.

– Polisen förde väskan till flygplatsen innan ägaren hann lämna Finland, säger Geiger.

Jag rekommenderar artikeln

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Festivaler, kammarspel och en slutsåld Sanna Nielsen-konsert

JAKOBSTAD Robin Käldström blev gråtfärdig av glädje då han lyckades boka Yellowjackets till årets Jeppis Jazz. Men amerikanerna är inte de enda stjärnorna som glänser i Schaumansalen den här hösten.

Nyhetsbild
Lokalt

Biblioteket byter lånesystem - håller stängt i tio dagar

JAKOBSTAD Alla boknördar kan vara lugna, det är helt ok att komma in och låna tillräckligt med böcker inför den elva dagar långa biblioteksstängningen i slutet av oktober. Med extra lång lånetid, så ingen behöver få förseningsavgifter.

Nyhetsbild
Lokalt

Nykarleby stads insats i servicehus till Komarov Arena är oklar

NYKARLEBY Om eller hur mycket staden ska gå in med i det servicehus som Nykarleby ishall Ab planerar intill Komarov Arenan är ännu oklart.

Nyhetsbild
Ekonomi

Härmäföretag vågade investera – det gav en tillväxt på 40 procent

Företaget CNC-Koneistus i Härmä hade en tillväxt på 40 procent i fjol. I år förväntas omsättningen öka med 20 procent. Företagets målmedvetna satsning och investeringsvilja har gett resultat.

Mest läst senaste veckan