|

Nadal och del Potro vidare

NyhetsbildZoom
David Ferrer och Rafael Nadal kramar om varandra efter sista grand slam-mötet. Foto: Julio Cortez/AP/TT
Rafael Nadal behövde inte ens spela en hel match för att bli klar för andra omgången i US Open. Även Juan Martín del Potro är vidare, liksom comebackande Andy Murray.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter en lång het dag på Arthur Ashe Stadium i Queens var det dags för förstarankade spanjoren Nadal att möta landsmannen David Ferrer, som dessutom inledde sin sista grand slam-turnering. Men den känsloladdade matchen slutade snöpligt redan efter ett och ett halvt set, då Ferrer gav upp på grund av sin skadade vad.

– Jag har stora minnen från den här turneringen, och jag är så ledsen att jag inte kunde fullfölja i kväll, säger 36-åriga Ferrer.

Nadal är därmed vidare med de stympade matchsiffrorna 6–3, 3–4.

– Jag är väldigt ledsen å Davids vägnar, säger världsettan Nadal.

– Vi är nära vänner och har delat stora ögonblick.

Nadal ställs mot kanadensaren Vasek Pospisil i andra omgången.

Tidigare under måndagen var det också mycket känslor när Andy Murray kom tillbaka till Flushing Meadows. Den 31-åriga britten, som opererade ena höften i januari, vände och vann med setsiffrorna 6–7 (5–7), 6–3, 7–5, 6–3 mot 448-rankade James Duckworth från Australien.

Det var 382-rankade Murrays första insats i de stora turneringarna sedan uttåget i Wimbledon-kvartsfinalen förra året. I nästa omgång väntar 31-rankade Fernando Verdasco, Spanien.

Zoom

Andy Murray besegrade James Duckworth i grand slam-comebacken i US Open. Foto: Andres Kudacki/AP/TT


Stan Wawrinka ser också ut att ha hittat formen efter skadeproblem.

Den 33-åriga schweizaren, som vann grand slam-turneringen för två år sedan men som sjunkit till 101:a plats på världsrankningen, besegrade världsåttan Grigor Dimitrov, Bulgarien, i raka set, 6–3, 6–2, 7–5.

I andra omgången väntar 20-åriga franska kvalspelaren Ugo Humbert för den trefaldiga grand slam-vinnaren, men nu oseedade, Wawrinka.

Bland turneringens tyngsta namn gick även Juan Martín del Potro sin första match på måndagskvällen finsk tid, mot amerikanen Donald Young. Den 29-åriga argentinaren – seedad trea, efter Nadal och Roger Federer – hade inga större problem och är vidare med segersiffrorna 6–0, 6–3, 6–4.

Andreseedade Federer går in i turneringen natten till onsdagen, mot 22-årige japanen Yoshihito Nishioka.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Lokalt

Wilma och Matilda pratade bäst – "Det var roligt att få uttrycka en åsikt"

KARLEBY Det blev både språkbad och övning i att tala inför publik när österbottniska gymnasieelever tävlade i retorik på tisdagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan