|

Stephens och systrarna Williams vidare

NyhetsbildZoom
Sloane Stephens i matchen mot Jevgenija Rodina. Foto: Adam Hunger/AP/TT
För andra året i rad är Simona Halep utslagen direkt i första omgången av US Open. Men hemmahoppen Sloane Stephens och systrarna Williams är vidare.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Rumänska världsettan Halep, som vann Franska öppna i juni, var frustrerad och irriterad i mötet med 44-rankade Kaia Kanepi, Estland, och förlorade i raka set, 2–6, 4–6.

Vid ställningen 0–1 i andra set knäckte Halep sin racket mot hardcourten och tilldelades en varning av domaren. 26-åriga Halep, som var chanslös i första set, spelade upp sig i andra men 33-åriga Kanepi höll ihop spelet, bröt Halep fram till 5–4 och servade sedan hem matchen. I andra omgången väntar nu 21-åriga kvalspelaren Jil Teichmann, Schweiz.

– Jag spelade aggressivt hela tiden, sa en tagen Kanepi i Eurosports tv-sändning.

Halep har som längst bäst sig till semifinal i tennisårets avslutande grand slam-turnering (2015) och slogs ut av Maria Sjarapova, Ryssland, i första omgången i fjol.

Zoom

Världsettan Simona Halep, Rumänien, slogs oväntat ut redan i den första omgången av US Open. Foto: Andres Kudacki/AP/TT


Bättre gick det för regerande mästarinnan Sloane Stephens, som besegrade ryskan Jevgenija Rodina i raka set med 6–1, 7–5. Men det höll på att bli knepigt när Rodina vände underläge 1–3 till ledning 5–4 i andra set.

– Jag höjde mitt spel lite grann vid fem lika, säger Stephens, som har seedats trea efter Halep och Caroline Wozniacki.

– Det är bara skönt att vara vidare.

Från att ha varit i stort sett okänd förra året är 25-åringen i år, i konkurrens med systrarna Williams, den kanske mest omsusade stjärnan på damsidan i US Open.

Även systrarna är klara för omgång två. Den dubbla mästarinnan (2000, 2001) Venus Williams hade lite besvär med Svetlana Kuznetsova, men vann till slut med 6–3, 5–7, 6–3.

Även ryskan har vunnit turneringen, 2004.

– Det är inte lätt att möta en tidigare US Open-mästarinna i första omgången, säger Venus Williams, som även erkände att eftermiddagshettan gjort matchen besvärlig.

38-åriga storasyster Williams ställs nu mot italienskan Camila Giorgi.

Zoom

Venus Williams besegrade Svetlana Kuznetsova. Foto: Seth Wenig/AP/TT


Serena Williams, 36, hade en lindrigare första dag. När det var dags för hennes möte med Magda Linette, Polen, hade kvällsmörket lagt sig och temperaturerna sjunkit något. Polskan expedierades på en timme med siffrorna 6–4, 6–0.

Williams den yngre har vunnit US Open sex gånger, men missade förra årets turnering eftersom hon då var höggravid med dottern Olympia.

Om systrarna går vidare till tredje omgången möts de där.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan