Familjeföretag får årets företagarpris

NyhetsbildZoom
Blomqvist plantskola och företagaren Leif Blomqvist får Pedersöre kommuns företagarpris. Foto: Pedersöre kommun
Pedersöre kommuns företagarpris har instiftats för att fästa uppmärksamhet vid företagsamhetens betydelse för näringslivets och lokalsamhällets utveckling. I år går företagarpriset till Blomqvist plantskola.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Prisnämndens motivering: "Företagarpriset år 2018 ges till ett familjeföretag som involverar två generationer företagare. Företaget har utvecklats från ett litet lokalt företag till ett företag med verksamhet både i Finland och utomlands. Av företagets produktion går närmare hälften på export till kunderna i Norden och Ryssland. Med sitt fördomsfria engagemang och hängivna utvecklingsarbete har grundaren både tagit till vara tidigare generationers kunnande och utvecklat nya produkter.

Hans branschkunskap har vunnit erkännande på mässor både i hemlandet och internationellt. Företaget har genom sin verksamhet gjort både hemorten och Österbotten känt i branschen. Företaget har också en stor betydelse för sysselsättningen inom branschen."

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan