Familjeföretag får årets företagarpris

NyhetsbildZoom
Blomqvist plantskola och företagaren Leif Blomqvist får Pedersöre kommuns företagarpris. Foto: Pedersöre kommun
Pedersöre kommuns företagarpris har instiftats för att fästa uppmärksamhet vid företagsamhetens betydelse för näringslivets och lokalsamhällets utveckling. I år går företagarpriset till Blomqvist plantskola.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Prisnämndens motivering: "Företagarpriset år 2018 ges till ett familjeföretag som involverar två generationer företagare. Företaget har utvecklats från ett litet lokalt företag till ett företag med verksamhet både i Finland och utomlands. Av företagets produktion går närmare hälften på export till kunderna i Norden och Ryssland. Med sitt fördomsfria engagemang och hängivna utvecklingsarbete har grundaren både tagit till vara tidigare generationers kunnande och utvecklat nya produkter.

Hans branschkunskap har vunnit erkännande på mässor både i hemlandet och internationellt. Företaget har genom sin verksamhet gjort både hemorten och Österbotten känt i branschen. Företaget har också en stor betydelse för sysselsättningen inom branschen."

Kommentarer
|

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

Nyhetsbild
Foto: Eva-Stina Kjellman
Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jaro fick SJK att svettas - Ny spelare klar

FOTBOLL Jaro bjöd på bra motstånd mot Alexei Eremenkos SJK och förlorade bara med 1-2 (1-2) inför 408 åskådare i Tellushallen. Tränarna var ense om vem som övertygade mest. En testspelare blev också klar för Jaro.

Nyhetsbild
Lokalt

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

KRONOBY Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Nyhetsbild
Sport

Krutet vått för Muik Hockey

ISHOCKEY När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.

Mest läst senaste veckan