|

Japanska basketspelare besökte prostituerade – stängs av i ett år

Fyra japanska basketspelare har skickats hem från Asiatiska spelen efter att de besökt prostituerade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spelarna har "skadat äran och förtroendet för Japan i idrottsvärlden", säger det japanska basketförbundets ordförande Yuko Mitsuya.

Spelarna stängs av i ett år och får därmed inte delta i officiella turneringar, men de tillåts träna. Spelarna avslöjades när de iklädda landslagskläder sågs tillsammans med prostituerade i Jakarta. Efter det skickades de omedelbart hem från tävlingarna.

Skandalen har fått stor uppmärksamhet i Japan som är mitt inne i förberedelserna för sommar-OS 2020.

– Jag ber om ursäkt för våra vårdslösa handlingar som skadat inte bara basketsupportrarna utan hela det japanska folket, sa Takuma Sato på en presskonferens efter att han och hans tre lagkamrater återvänt till Tokyo.

Kommentarer
|

Ny generation på snöskotern hos Herténs

Nyhetsbild
Nu är det han som ska försvara familjen och släkten Herténs ära i snöskotercross. 12-åriga Emil Hertén är redan inne på sin andra tävlingssäsong. Foto: Hertén
Viktor, Mathias och Fredrik Hertén har lagt av. Men nu är en ny generation Hertén i farten på snöskotern. 12-åriga Emil Hertén har kört vinterns första tävling.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Jakobstad samarbetar gärna om idrottshallar

JAKOBSTAD/PEDERSÖRE. Jakobstads två högsta tjänstemän ger grönt ljus för förslaget från Pedersöre att samarbeta kring större idrottshallar.

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan