|

Japanska basketspelare besökte prostituerade – stängs av i ett år

Fyra japanska basketspelare har skickats hem från Asiatiska spelen efter att de besökt prostituerade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Spelarna har "skadat äran och förtroendet för Japan i idrottsvärlden", säger det japanska basketförbundets ordförande Yuko Mitsuya.

Spelarna stängs av i ett år och får därmed inte delta i officiella turneringar, men de tillåts träna. Spelarna avslöjades när de iklädda landslagskläder sågs tillsammans med prostituerade i Jakarta. Efter det skickades de omedelbart hem från tävlingarna.

Skandalen har fått stor uppmärksamhet i Japan som är mitt inne i förberedelserna för sommar-OS 2020.

– Jag ber om ursäkt för våra vårdslösa handlingar som skadat inte bara basketsupportrarna utan hela det japanska folket, sa Takuma Sato på en presskonferens efter att han och hans tre lagkamrater återvänt till Tokyo.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan