|

Federer vidare utan problem

NyhetsbildZoom
Roger Federer tog sig vidare till andra omgången genom att vinna över 22-årige Yoshihito Nishioka i sin första match. Foto: Adam Hunger/AP/TT
Andraseedade Roger Federer är vidare till andra omgången av US Open efter att ha besegrat japanen Yoshihito Nishioka med siffrorna 6–2, 6–2, 6–4.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Federer kommer att möta oseedade fransmannen Benoit Paire i nästa match, efter att ha gjort processen kort mot 22-åriga Nishioka. Matchen mot japanen var slut på en timme och 52 minuter.

I och med sin seger har schweizaren lyckats vinna 18 förstamatcher i US Open på 18 försök.

– Jag är glad att jag aldrig har fallit redan vid första hindret. Det är nästan dags att gå i pension, men inte än, säger Federer till US Opens webbplats.

37-åriga Federer har vunnit US Open fem gånger – i rad – 2004–2008.

Schweizaren slapp den värsta hettan eftersom hans match spelades på tisdagskvällen lokal tid. De som spelade tidigare under dagen fick slita ont i värmen – framför allt herrarna som spelar matcherna i bäst av fem set.

Serbiska världssexan Novak Djokovic var kraftigt påverkad av den drygt 30-gradiga hettan utanför Manhattan i New York, men lyckades till slut vinna komfortabelt mot 41-rankade ungraren Marton Fucsovics med setsiffrorna 6–3, 3–6, 6–4, 6–0. Arrangörerna lade till en tiominuterspaus mitt i matchen på grund av hettan och luftfuktigheten.

– Vi kämpade båda två, och vi var inte de enda. Brutala förhållanden, säger Djokovic till AFP.

Han bad sina tränare att komma med handdukar med is för att kyla ner honom under matchens andra set.

– Jag var tvungen att hitta på ett sätt för att komma ur situationen.

Zoom

Novak Djokovic tvingades kyla sig med iskalla handdukar under US Open-mötet med Marton Fucsovics. Foto: Frank Franklin II/AP/TT


I nästa omgång väntar 61-rankade amerikanen Tennys Sandgren för Djokovic, som vann US Open 2011 och 2015.

Kommentarer
|

Krutet vått för Muik Hockey

Nyhetsbild
Aleksandrs Smirnovs gör sig beredd att ladda bössan när fjärde kedjan är på isen med Jimmy Sigfrids, Erik Backlund och Joel Nyqvist. Foto: Glenn Hägg
När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jaro fick SJK att svettas - Ny spelare klar

FOTBOLL Jaro bjöd på bra motstånd mot Alexei Eremenkos SJK och förlorade bara med 1-2 (1-2) inför 408 åskådare i Tellushallen. Tränarna var ense om vem som övertygade mest. En testspelare blev också klar för Jaro.

Nyhetsbild
Lokalt

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

KRONOBY Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Nyhetsbild
Sport

Krutet vått för Muik Hockey

ISHOCKEY När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.

Mest läst senaste veckan