|

Federer vidare utan problem

NyhetsbildZoom
Roger Federer tog sig vidare till andra omgången genom att vinna över 22-årige Yoshihito Nishioka i sin första match. Foto: Adam Hunger/AP/TT
Andraseedade Roger Federer är vidare till andra omgången av US Open efter att ha besegrat japanen Yoshihito Nishioka med siffrorna 6–2, 6–2, 6–4.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Federer kommer att möta oseedade fransmannen Benoit Paire i nästa match, efter att ha gjort processen kort mot 22-åriga Nishioka. Matchen mot japanen var slut på en timme och 52 minuter.

I och med sin seger har schweizaren lyckats vinna 18 förstamatcher i US Open på 18 försök.

– Jag är glad att jag aldrig har fallit redan vid första hindret. Det är nästan dags att gå i pension, men inte än, säger Federer till US Opens webbplats.

37-åriga Federer har vunnit US Open fem gånger – i rad – 2004–2008.

Schweizaren slapp den värsta hettan eftersom hans match spelades på tisdagskvällen lokal tid. De som spelade tidigare under dagen fick slita ont i värmen – framför allt herrarna som spelar matcherna i bäst av fem set.

Serbiska världssexan Novak Djokovic var kraftigt påverkad av den drygt 30-gradiga hettan utanför Manhattan i New York, men lyckades till slut vinna komfortabelt mot 41-rankade ungraren Marton Fucsovics med setsiffrorna 6–3, 3–6, 6–4, 6–0. Arrangörerna lade till en tiominuterspaus mitt i matchen på grund av hettan och luftfuktigheten.

– Vi kämpade båda två, och vi var inte de enda. Brutala förhållanden, säger Djokovic till AFP.

Han bad sina tränare att komma med handdukar med is för att kyla ner honom under matchens andra set.

– Jag var tvungen att hitta på ett sätt för att komma ur situationen.

Zoom

Novak Djokovic tvingades kyla sig med iskalla handdukar under US Open-mötet med Marton Fucsovics. Foto: Frank Franklin II/AP/TT


I nästa omgång väntar 61-rankade amerikanen Tennys Sandgren för Djokovic, som vann US Open 2011 och 2015.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan