|

Systrarna Williams ställs mot varandra i US Open

NyhetsbildZoom
Serena Williams besegrade Carina Witthoeft och möter systern Venus till näst. Foto: Julio Cortez/AP/TT
Systrarna Serena och Venus Williams kommer att mötas i US Open på fredag. – I vanliga fall skulle jag uppmana er att heja på mig. Men, vem ni vill – mig eller Venus – funkar, säger Serena efter att ha besegrat tyska Carina Witthoeft på onsdagskvällen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vinnaren i fredagens amerikanska systerduell går vidare till nästa omgång med de sexton bästa.

– Det är så tidigt i turneringen men det är som det är. Det är inte hela världen. Vi skulle hellre ha mötts senare. Vi kommer båda att köra på som vanligt och göra vårt bästa inför er, sa Serena Williams efter sin match på onsdagskvällen lokal tid.

Sexfaldiga mästarinnan Serena vann över Witthoeft med 6–2, 6–2 i matchen som bara varade i en timme och sju minuter.

– Det är alltid så bra publik på kvällen. Det är helt fantastiskt att spela inför den här publiken.

Systern Venus, som vann US Open 2000 och 2001, vann besegrade italienska Camila Giorgi med 6–4, 7–5.

Systrarna har inte mötts så här tidigt i en grand slam-turnering sedan Australian Open 1998. Senast de möttes, i en turnering i Indian Wells tidigare i år, vann Serena.

Senast systrarna möttes i en grand slam-turnering var i fjol då Serena vann finalen i Australian Open i raka set.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan