|

Hattrick av Kalapudas när Sport sänkte KalPa

NyhetsbildZoom
KalPas slovakiska målvakt Denis Godla hade en riktigt svettig kväll på Kopparön. Foto: Kasper Dalkarl
En jämn period och två där Sport var klart bättre. Det blev en uddamålsseger i en fartfylld match mot KalPa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

ISHOCKEY Träningsmatch

 • Sport – KalPa 3–2 (1–1, 2–1, 0–0)


Backen Ari Gröndahl, som lämnade Sport efter förra säsongen, öppnade målskyttet med ett tursamt skott och det stod 0–1 efter 15.47. Sport fick till en replik innan första pausen då Antti Kalapudas fick tag på en retur och sprätte in kvitteringen med 21 sekunder kvar.

Yttern Juuso Könönen förde KalPa i ledning igen i början av andra perioden. Men Kalapudas fortsatte vara på spelhumör och satte både sitt andra och tredje mål för kvällen. Det senare kom efter 37.46 och Sport ledde i andra pausen.

Tredje perioden bjöd till stor del på total dominans av Sport som höll pucken i zon i långa sekvenser och matade på med avslut. Halvvägs in i perioden träffade Olavi Vauhkonen ribban efter att Kalapudas vunnit en tekning.

KalPa stack upp med snabba anfall, men Sami Aittokallio stod pall i Sports mål.

Sports laguppställning

 • Toni Kallela – Brody Sutter – Joel Kiviranta
 • William Rapuzzi – Robert Arrak – Aleksi Ainali
 • Jesse Paukku – Antti Kalapudas – Olavi Vauhkonen
 • Tomi Körkkö – T.J. Foster – Erik Riska
 • Oskari Manninen – Victor Westermarck
 • Tony Sund – Valtteri Viljanen
 • Mikko Vainonen – Ville Saukko
 • Tommi Tikka trettonde anfallare
 • Jyri Niemi sjunde back
 • Mv: Sami Aittokallio (Mika Järvinen)

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen: Misshandeln på Stadshotellet snart till åtalsprövning

JAKOBSTAD Två personer har suttit frihetsberövade misstänkta för den grova misshandeln på Stadshotellet i Jakobstad för en dryg månad sedan. Nästa steg är åtalsprövning.

Nyhetsbild
Lokalt

Stolparna måste förlängas – annars hänger tro, hopp och kärlek för lågt

JAKOBSTAD Jakobstadsborna har funderat om inte de nya stolparna för tro, hopp och kärlek är för låga? Och jo – det är de.

Nyhetsbild
Lokalt

Järnvägen till Yxpila blir huvudled – "En förutsättning för dubbelspår"

KARLEBY Järnvägsförbindelsen till Karleby hamn klassas från och med årsskiftet som en huvudled. Hamndirektör Torbjörn Witting är glad över beslutet.

Mest läst senaste veckan