|

Federer kritiserar svensk domare efter "peptalk"

NyhetsbildZoom
Nick Kyrgios. Foto: Seth Wenig/AP/TT
Svenska tennisdomaren Mohamed Lahyani har skapat rubriker i US Open. Halvvägs in i andra set mellan Nick Kyrgios och Pierre-Hugues Herbert gick Lahyani ner från sin stol för att prata med Kyrgios – som vände matchen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Australiern Nick Kyrgios hade förlorat första set och låg under med 0–3 i andra set och hade det tufft mot fransmannen Herbert. Det var då Lahyani klättrade ner från sin stol och gick fram till Kyrgios.

– Jag vill hjälpa dig. Det här är inte du, det vet jag. Du är bra för tennisen, hörs Lahyani säga i samtalet som pågick i drygt en minut.

Kyrgios vände och vann setet med 7–6 och vann även de efterföljande seten. Därmed avancerar den trettionderankade australiern till tredje rundan där han ställs mot världstvåan Roger Federer, som har uppmärksammat incidenten mellan Kyrgios och Lahyani.

– Som domare tar du beslut från stolen, även om du gillar det eller inte. Man går inte fram och pratar så där, det är min åsikt, säger Federer.

Schweizaren är mycket kritisk till Lahyanis agerande.

– Jag vet inte vad han sa och jag bryr mig inte om vad han sa. Han var där för länge. Det var en konversation och det kan förändra hur du tänker. Det spelar ingen roll om det är en massör, läkare eller domare. Det här ska inte hända igen.

Zoom

Roger Federer är inte nöjd med den svenska domarens agerande. Foto: Lehtikuva/Elsa/Getty Images/AFP


Kyrgios motståndare, Pierre-Hugues Herbert, riktade också skarp kritik mot domaren Lahyani.

– Han kan prata med honom från stolen. Han behöver inte gå ner. Han behöver inte säga de ord han sa på videon. Det är inte hans jobb. Jag tror inte att han är en tränare, utan en domare, säger Herbert.

Kyrgios tonade själv ner incidenten.

– Han sa att han gillar mig. Jag är inte säker på om det är uppmuntran. Han sa bara att det inte såg bra ut, säger Kyrgios.

US Open har via ett uttalande på Twitter meddelat att Lahyani klev ner från stolen för att Kyrgios inte kunde höra honom på grund av ljudet från publiken. Lahyani ska ha varit orolig för att Kyrgios behövde läkarvård, samt att han ville informera spelaren att om han fortsatte visa upp ett bristande intresse skulle Lahyani, i egenskap av domare, vara tvungen att vidta åtgärder.

Enligt New York Times journalist Ben Rothenberg är händelsen under utredning.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Ohelig allians styr Sverige i framtiden

Det politiska kompromissandet har av allt att döma kommit för att stanna i Sverige, åtminstone så länge de etablerade partierna är inriktade på att hålla Sverigedemokraterna i kylan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan