|

Serena briljerade i systermötet i US Open

NyhetsbildZoom
Venus och Serena Williams har mötts många gånger och oftast är det lillasyster Serena som har vunnit. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Julian Finney
Serena Williams besegrade Venus Williams i tredje omgången i US Open. Matchen var deras 30:e möte inom proffstennisen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Det här var absolut min bästa match sedan jag kom tillbaka, säger 36-åriga Serena Williams efter att ha slagit sin storasyster med 6–1, 6–2 på fredagskvällen lokal tid.

Det är inte lätt att spela mot sin syster.

– Hon är min bästa vän. Hon betyder allt för mig. Varje gång hon förlorar känns det som att jag gör det, säger Serena Williams.

Hon leder de inbördes mötena mot 38-åriga Venus Williams med 18–12. Flera av deras matcher har varit stora finaler – men inte den här. Matchen i tredje omgången är deras tidigaste möte i en grand slam-turnering sedan Australian Open 1998, vilket var första gången de spelade mot varandra som proffs.

Enligt Venus Williams har lillasystern aldrig spelat bättre mot henne.

– Hon spelade så bra, jag fick egentligen aldrig röra några bollar, säger Venus Williams.

– Jag tycker inte att jag gjorde så mycket fel. Men hon gjorde allting rätt.

Serena Williams håller med om att hon spelade bra. Bättre än hon gjort någon gång sedan hon i mars kom tillbaka till tennisen efter att ha fött barn förra året.

– Det är den bästa matchen jag spelat mot henne på evigheter, säger Serena Williams.

– Men jag vet inte om det är den bästa någonsin.

Nu väntar en åttondelsfinal mot Kaia Kanepi, Estland, för Serena Williams.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan