I anfallet saknar VPS Douglas Caé och Joonas Vahtera. Bägge startade när VPS kryssade 1–1 hemma mot IFK Mariehamn för en vecka sedan. Vahtera stod för 1–0-målet i första halvlek, men byttes ut i 63:e minuten. Caé lämnade i sin tur planen i 72:a minuten och det är oklart varför duon saknas i kväll.

Mittfältaren Aatu Laatikainen tog ett gult kort när han hindrade en kontring i tionde minuten. Varningen var hans fjärde för säsongen i FM-ligan och eftersom det även blev en ostskiva i cupen är Laatikainen avstängd.

Vänsterbacken Jesper Engström är fortfarande skadad, medan estniska högerbacken Hindrek Ojamaa fortfarande är avstängd efter utvisningen han åkte på borta mot TPS.

VPS har heller inte med sig unga förmågorna Momodou Sarr och Fabrice Gatambiye eftersom bägge fanns med då akademilaget besegrade FC Kiisto i toppmötet i division 3 på torsdagskvällen. Sarr gjorde två mål och Gatambiye stod för en fullträff och det blev seger med 1–4.

Kvällens möte med FC Lahti är säsongens sista. Bägge tidigare mötena slutade i kryss – 1–1 Lahtis i slutet av maj och 2–2 i Sandviken i slutet av juli.

I och med att mittbacken Elhadji Ciss finns med från start ser det ut som att VPS ställer upp med en trebackslinje.

VPS preliminära startelva: Samu Volotinen – Eero-Matti Auvinen, Timi Lahti, Elhadji Ciss – Aubrey David, Juho Lähde, Sebastian Strandvall, Jerry Voutilainen – Juha Hakola, Ibrahima Gueye, Steven Morrissey.

På bänken: Marko Meerits (mv), Akseli Kalermo, Omar Jama, Samu Alanko.

VPS reste till Lahtis redan på torsdagen.

– Vi har ändrat lite på hur vi gör med bortamatcherna. Nu tar vi genomgången på matchdagen eftersom det finns gott om tid att förbereda sig. Jag tror att vi kommer att vara taggade efter att vi släppte in ett billigt mål mot Mariehamn. Vi måste vara skärpta i försvaret och hålla koll både på boll och motståndare, säger tränaren Petri Vuorinen i VPS videointervju inför matchen.

– Vi måste också ta fler initiativ med bollen och utmana motståndarna mera. Det är något som vi fokuserat på.

Inför kvällens match ligger VPS sjätte i ligatabellen med fem poäng upp till trean FC Honka. FC Lahti är en poäng efter på sjunde plats.