|

Räikkönen körde rekordvarv

NyhetsbildZoom
Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen tog hand om de två första startrutorna i Italien. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Andrej Isakovic
Ferraris flygande finländare Kimi Räikkönen körde historiens snabbaste kvalvarv på italienska Monza och startar i pole position på söndag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ferrari dominerade lördagens i kval i Italien och står i första ledet i söndagens lopp då tysken Sebastian Vettel hade den näst snabbaste tiden.

Tre av förarna slog colombianen Juan Pablo Montoyas banrekord från 2004. Kvaltrean och VM-ledande britten Lewis Hamilton lyckades med bedriften två gånger innan Räikkönen slog till med F1-historiens snabbaste varvtid på banan.

– Det finns väl inga perfekta varv, det finns ju alltid saker man kan förbättra. Men bilen har fungerat bra hela tiden och vi har inte behövt ändra på någonting, säger Räikkönen till MTV Sport.

– Vi visste att det skulle bli tajt i topp tre så jag är helt nöjd.

Mercedesföraren Valtteri Bottas slutade fjärde i kvalet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan