FOTBOLL Division 2

• Vasa IFK – TPV 2–2 (1–0)

Vasa IFK var det bättre laget i första halvlek och ledde välförtjänt i paus.

1–0-målet kom på straff genom Jonas Pitkäkangas i 33:e minuten. Straffen kom rätt billigt då Casper Källberg gick omkull i duell med gästernas målvakt Tuomas Karjanlahti. Men Jeremiah Strengs inspel åt Källberg var läckert.

TPV lyckades inte skapa en enda farlig målchans i första halvlek.

Men kvitteringen kom sedan på gästernas första målchans. Ett instick studsade ut till Mika Ahonen som var helt ren till vänster i boxen. Anfallaren avslutade resolut och 1–1 var ett faktum i 52:a minuten.

I 66:e minuten tilldömdes VIFK en straff igen då en av gästerna tagit bollen med handen i straffområdet i röran efter en hörna. Den här gången var det Ian Garrett som klev fram och han satte bollen i samma hörn som Pitkäkangas.

VIFK såg ut att ha hyfsad kontroll på matchen, men i 73:e minuten kastade sig inbytta yttern Jesse Oksanen fram och tvingade in 2–2 från snäv vinkel.

Vasa IFK:s laguppställning: Jussi Virkajärvi – Mustafa Maki (v), Miika Niemi, Merhawi Birhane, Eetu Pullola – Kristian Kokko (68 min, Markus Nordman, v), Daniel Håkans – Ian Garrett, Jonas Pitkäkangas (88 min, Christian Österlund), Jeremiah Streng – Casper Källberg.