|

Två straffmål när Vasa IFK kryssade

NyhetsbildZoom
Jonas Pitkäkangas satte matchens första straffmål i första halvlek. Foto: Linus Lindholm
Vasa IFK bjöd på en riktigt bra fajt hemma mot tabelltvåan TPV. Men gästernas effektivitet i målskyttet innebar delade poäng.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FOTBOLL Division 2

  • Vasa IFK – TPV 2–2 (1–0)


Vasa IFK var det bättre laget i första halvlek och ledde välförtjänt i paus.

1–0-målet kom på straff genom Jonas Pitkäkangas i 33:e minuten. Straffen kom rätt billigt då Casper Källberg gick omkull i duell med gästernas målvakt Tuomas Karjanlahti. Men Jeremiah Strengs inspel åt Källberg var läckert.

TPV lyckades inte skapa en enda farlig målchans i första halvlek.

Men kvitteringen kom sedan på gästernas första målchans. Ett instick studsade ut till Mika Ahonen som var helt ren till vänster i boxen. Anfallaren avslutade resolut och 1–1 var ett faktum i 52:a minuten.

I 66:e minuten tilldömdes VIFK en straff igen då en av gästerna tagit bollen med handen i straffområdet i röran efter en hörna. Den här gången var det Ian Garrett som klev fram och han satte bollen i samma hörn som Pitkäkangas.

VIFK såg ut att ha hyfsad kontroll på matchen, men i 73:e minuten kastade sig inbytta yttern Jesse Oksanen fram och tvingade in 2–2 från snäv vinkel.

Vasa IFK:s laguppställning: Jussi Virkajärvi – Mustafa Maki (v), Miika Niemi, Merhawi Birhane, Eetu Pullola – Kristian Kokko (68 min, Markus Nordman, v), Daniel Håkans – Ian Garrett, Jonas Pitkäkangas (88 min, Christian Österlund), Jeremiah Streng – Casper Källberg.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Lokalt

Wilma och Matilda pratade bäst – "Det var roligt att få uttrycka en åsikt"

KARLEBY Det blev både språkbad och övning i att tala inför publik när österbottniska gymnasieelever tävlade i retorik på tisdagen.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan