|

Federers konstslag chockade tennisvärlden

NyhetsbildZoom
Roger Federer bjöd på ett drömslag i segern mot Nick Kyrgios i US Open. Foto: Jason DeCrow/AP/TT
Roger Federer bjöd på tennisgodis i US Open.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Att Roger Federer tog sig vidare från tredje omgången i US Open genom seger mot australiern Nick Kyrgios med 6–4, 6–1, 7–5 var ingen större överraskning. Men ett av slagen som den 37-årige schweizaren bjöd på är redan en snackis i tennisvärlden.

– Det var otroligt, säger Nick Kyrgios enligt ESPN.

– Jag kommer förmodligen att lägga upp det på Instagram.

Det var vid ställningen 3–3 i tredje set som Federer fick sin motståndare att tappa hakan. Kyrgios slog en mycket snäv stoppboll långt ut på sin motståndares högerkant – en boll som inte borde gå att hinna upp.

Men Federer hann upp. Den schweiziske världstvåan var utanför banan när han träffade bollen, som gick runt nätet på utsidan och otagbart damp ner på Kyrgios sida.

"HUR HINNER DU DÄR FEDERER!?!?", twittrade Eurosport Sverige, som lagt upp ett klipp på slaget.

Federer själv var något mer samlad.

– Man får inte chansen att slå runt nätstolpen så ofta, säger han.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan