|

Förbannelsen fortsätter – Räikkönen förlorade lång duell på Monza

NyhetsbildZoom
Kimi Räikkönen gav precis allt han hade i Monzas GP – men det räckte inte. Foto: Lehtikuva/Emmanuel Dunand
Kimi Räikkönen tog pallplats nummer 100 i karriären – men det värmde inte mycket. Ferrariföraren hade längre greppet om segern på Monza, men förlorade till slut duellen mot britten Lewis Hamilton. Valtteri Bottas slutade trea och gjorde Räikkönen sällskap på pallen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Pallplaceringarna på Monza

  • 1. Lewis Hamilton, Mercedes
  • 2. Kimi Räikkönen, Ferrari
  • 3. Valtteri Bottas, Mercedes


Kimi Räikkönen kvalade in som etta och hade siktet inställt på sin första F1-seger på 1995 dagar. Ferrariföraren får fortsätta vänta. Efter en långa katt och råtta-lek i Italien fick Räikkönen ge upp. Däcken höll helt enkelt inte i söndagens race.

Inledningsvis såg det ljust ut för Räikkönen, som fick en smakstart. Det första varvet var högdramatiskt. Räikkönen försvarade aggressivt förstaplatsen mot en attackerande Sebastian Vettel – och höll undan.

I den fjärde svängen small det till mellan toppbilarna. Som tur var höll sig Räikkönen utanför dramatiken. Lewis Hamilton tog sig förbi Vettel, som svängde in i brittens sida och snurrade. Säkerhetsbilen kallades in.Direkt efter omstarten trissade Hamilton upp tempot och svepte förbi Räikkönen. Men glädjen blev kortvarig. Räikkönen svarade direkt och återtog ledningen efter en klinisk omkörning.


Hamilton sög sig fast i Räikkönen som en blodigel och vägrade släppa greppet. Räikkönen kallades in till ett depåstopp först av alla och Hamilton trampade på gasen för att öka på marginalen.

– Nu är det kritiskt – du måste trycka på, fick Räikkönen höra i stallradion efter depåstoppet.

Det gjorde han medan Hamilton stannade ute – länge. Till slut kallades Hamilton in och återvände till banan 5,5 sekunder bakom Räikkönen.

Valtteri Bottas gick upp i ledning efter Hamiltons depåstopp och stannade ute för att bromsa upp Räikkönens framfart. Taktiken lyckades för Mercedes. Räikkönens däck slets snabbt och Hamilton knappade in, tiondel för tiondel. Till slut blev ekvationen ohållbar. Med åtta varv kvar lade Hamilton in en sista stöt och gick upp i ledning.

Britten hade mycket fräschare däck och hade inga problem att hålla i förstaplatsen. Räikkönen fick kämpa för att hålla bakdäcken vid liv och korsade mållinjen som tvåa. Därmed tog han sin sjätte pallplacering på de sju senaste loppen.

– Det här var en besvikelse, sa Räikkönen i stallradion.

Valtteri Bottas fick också stiga upp på pallen. Mercedesfinländaren var fyra i mål, men flyttades upp till trea efter loppet. Max Verstappen körde in i Bottas bil och straffades för det i efterskott.

Tävlingsresultatet betyder att Hamilton drygar ut ledningen över Vettel i sammandraget. Räikkönen är trea och Bottas fyra.

Kommentarer
|

Krutet vått för Muik Hockey

Nyhetsbild
Aleksandrs Smirnovs gör sig beredd att ladda bössan när fjärde kedjan är på isen med Jimmy Sigfrids, Erik Backlund och Joel Nyqvist. Foto: Glenn Hägg
När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jaro fick SJK att svettas - Ny spelare klar

FOTBOLL Jaro bjöd på bra motstånd mot Alexei Eremenkos SJK och förlorade bara med 1-2 (1-2) inför 408 åskådare i Tellushallen. Tränarna var ense om vem som övertygade mest. En testspelare blev också klar för Jaro.

Nyhetsbild
Lokalt

Fest invigde jubileumsåret i Kronoby

KRONOBY Kronoby fyller 50 och firade med jubileumsfest på lördagen i en nästan fullsatt festsal i Ådalens skola.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Nyhetsbild
Sport

Krutet vått för Muik Hockey

ISHOCKEY När Muik Hockey tog emot HCIK i Finlandsserien var det positiva att man släppte bara in ett mål under 58 minuter. Det negativa var att man fick lämna rinken mållösa och då är det omöjligt att vinna hockeymatcher.

Mest läst senaste veckan