UPM erbjuder 70 utbildningsplatser

NyhetsbildZoom
UPM i Jakobstad. Foto: Jonas Brunnström
På måndag öppnar UPM upp ansökan för alla sina utbildningsprogram, skriver de i ett pressmeddelande.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sammanlagt finns det 70 utbildningsplatser som är utplacerade i Kaukas, Kymmene och Jakobstads massafabriker och vid pappersfabrikerna i Jämsänkoski, Kaipola, Kaukas, Kymmene, Raumo och Valkeakoski, samt sågverket i Kaukas.

Den yrkesförberedande utbildningen består av både praktiska och teoretiska studier. UPM söker personer som vill bli experter inom massa-, pappers- och sågverksindustrin.

– De gränslösa möjligheterna inom bioekonomi skapar mångsidiga möjligheter för framtidens yrkesverksamma. Därför satsar vi kontinuerligt på utbildning och kompetent arbetskraft över hela Finland, säger Riitta Savonlahti, personalchef på UPM i ett pressmeddelande.

Kommentarer

V-Lift köper upp Mäenpää Maskin Ab

Nyhetsbild
Vd Mikael Vikström (t.h) är nöjd över affären där V-lift köpte upp Mäenpää Maskin Ab. Till vänster försäljningschefen Guy Snellman. Foto: Arkiv/Malin Henricson
V-Lift expanderar genom att köpa Mäenpää Kone Oy Maskin Ab:s verksamhet. Affären blev klar i början av juli och från och med första augusti är det den nya ägaren som driver verksamheten. Samtidigt flyttar personalen över till V-Lift.

Mest läst senaste veckan