Yle: Fredric Portin slutar på elitnivå

NyhetsbildZoom
Fredric Portin slutar på elitnivå. Foto: Arkiv/Tuohu Häkkinen/Finlands Orienteringsförbund
Fredric Portin slutar som orienterare på elitnivå. Detta enligt Yle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Portin kommer i framtiden inte längre figurera i landslagskretsarna. Orienteraren har haft samma tankar tidigare under karriären, men då valt att fortsätta. Men inte den här gången.

– Jag kommer helt säkert att fortsätta orientera men jag byter fokus och slutar försöka att bli bättre hela tiden. Jag ska försöka bli sämre så långsamt som möjligt. Jag brinner inte längre för lägerlivet och landslagsaktiviteterna som jag gjorde tidigare, säger Portin till Yle Sporten.

– Jag vill finnas kvar i sporten men har bräddat min syn på de olika rollerna som finns. Jag har bra alternativ och bra saker att göra i mitt liv så det är ingen kris. Jag vill inte att idrotten ska komma först, jag vill satsa mer på familjen och på jobbet.

Portin har tillhört den inhemska eliten under hela 2010-talet och har sex individuella FM-medaljer på sin meritlista. I internationella mästerskap tog han sig två gånger in bland de tio bästa. Portin var nia på långdistansen i EM 2016 och VM-tia på medeldistans samma år.

Kommentarer

Blue Fox tappade tvåmålsledning

Nyhetsbild
Tanja Rintamäenpää gör här 1-0-målet för Blue Fox mot Loisto i damettan. Foto: Markku Jokela
Duon Tanja Rintamäenpää (Susanna Österman) visade vägen för Blue Fox mot Loisto i damettan genom att göra matchens två första mål. Men det räckte inte enda fram då hemmalaget förlorade med 2-3 (1-0, 1-1, 0-1) efter att man förlorat straffslagen med 3-4.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan