Yle: Fredric Portin slutar på elitnivå

NyhetsbildZoom
Fredric Portin slutar på elitnivå. Foto: Arkiv/Tuohu Häkkinen/Finlands Orienteringsförbund
Fredric Portin slutar som orienterare på elitnivå. Detta enligt Yle.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Portin kommer i framtiden inte längre figurera i landslagskretsarna. Orienteraren har haft samma tankar tidigare under karriären, men då valt att fortsätta. Men inte den här gången.

– Jag kommer helt säkert att fortsätta orientera men jag byter fokus och slutar försöka att bli bättre hela tiden. Jag ska försöka bli sämre så långsamt som möjligt. Jag brinner inte längre för lägerlivet och landslagsaktiviteterna som jag gjorde tidigare, säger Portin till Yle Sporten.

– Jag vill finnas kvar i sporten men har bräddat min syn på de olika rollerna som finns. Jag har bra alternativ och bra saker att göra i mitt liv så det är ingen kris. Jag vill inte att idrotten ska komma först, jag vill satsa mer på familjen och på jobbet.

Portin har tillhört den inhemska eliten under hela 2010-talet och har sex individuella FM-medaljer på sin meritlista. I internationella mästerskap tog han sig två gånger in bland de tio bästa. Portin var nia på långdistansen i EM 2016 och VM-tia på medeldistans samma år.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan