|

I dag börjar byggandet av Viking Lines nya passagerarfartyg i Kina – "Ett av världens mest klimatsmarta fartyg"

NyhetsbildZoom
Den svenska arkitektbyrån Koncept Stockholm kommer att inreda fartyget som stoltserar med stora panoramafönster. Foto: Viking Line/SPT
Fartyget ska vara i trafik 2021 på rutten Åbo-Mariehamn-Stockholm.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den tredje september påbörjades bygget av Viking Lines nya passagerarfartyg på det kinesiska varvet XSI, skriver Viking Line i ett pressmeddelande. Enligt kryssningsföretaget handlar det om ett av världens mest klimatsmarta passagerarfartyg.

Fartyget drivs med naturgas (LNG) och enligt pressmeddelandet kommer det nya fartyget att vara större än den LNG-drivna Viking Grace, men förbruka tio procent mindre bränsle.

Skeppet kommer att ha en passagerarkapacitet på 2 800 personer, med 922 hytter och en besättning på kring 200.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan