|

Eurozonens industri bromsar in

NyhetsbildZoom
Inbromsning men fortsatt tillväxt i tysk industri. Arkivbild. Foto: Jens Meyer
Eurozonens tillverkningsindustri drog ned på tempot i augusti. Orderingången från utlandet sjunker i skuggan av hotet om en fördjupad handelskonflikt mellan EU och USA.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Markits inköpschefsindex för den tyska tillverkningsindustrin, som står för en femtedel av den tyska ekonomin, sjönk till 55,9 i augusti. I juli låg index på 56,9.

Indextalet 50 utgör skiljelinje mellan ökad och minskad aktivitet.

För hela eurozonen sjönk inköpschefsindex för tillverkningsindustrin till 54,6 i augusti, ned från 55,1 i juli. Augustinivån är den lägsta på nästan två år.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan