|

Över 6 700 fick skrotningspremie

Sammanlagt 6 723 bilister tog fasta på möjligheten att ansöka om skrotningspremie för att köpa en ny bil med lägre utsläpp.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Staten reserverade totalt 8 miljoner euro för skrotningspremier som beviljades fram till den sista augusti i år. Av den här potten användes 89,1 procent, uppger Trafiksäkerhetsverket i ett pressmeddelande.

Skrotningspremierna användes i huvudsak för inköp av bensindrivna personbilar medan de eldrivna bilarnas andel var endast 6,1 procent.

För en bensin- eller dieseldriven bil är rabatten 1 500 euro medan rabatten för el-, etanol-, metan- och gasdrivna personbilar är 2 500 euro.

Kommentarer

Honkarakenne levererar byggnader till vinter-OS i Kina

Nyhetsbild
Honkarakenne. Foto: Lehtikuva/Markku Ulander
Hustillverkaren Honkarakenne har undertecknat ett samarbetsavtal med det kinesiska bolaget Zhangjiakou Winter-Olympic Town Tourism Development för leveranser av byggnader till Haitou.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Jeppis rutinerade Vasaspelare sänkte Kronan

ISHOCKEY IK Kronan kunde bara stå emot suveränen Jeppis Hockey i en period när bortalaget vann med 2-7 (1-1, 1-4, 0-2) inför 170 åskådare i Cronehov.

Nyhetsbild
Sport

Blue Fox vann efter straffslag

INNEBANDY När den första kedjan inte levererade framåt klev den tredje fram när Blue Fox damer vann med 3-2 (0-0, 0-1, 2-1) efter straffslag mot Hatsina.

Nyhetsbild
Utrikes

Misstänkt mässlingsfall i Umeå

Ett barn som besökt primärvårdsjouren och Norrlands universitetssjukhus under veckan misstänks vara drabbat av den mycket smittsamma och potentiellt farliga sjukdomen mässling, rapporterar lokala medier.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan