|

Reka Kaapeli samarbetsförhandlar

Investeringsbolaget Neo Industrials dotterbolag Reka Kaapeli samarbetsförhandlar. Sammanlagt 20 jobb är hotade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Neo Industrial har startat ett program för att utveckla konkurrenskraften och lönsamheten, vilket föranleder en omstrukturering av verksamheten, uppger bolagets vd Ralf Sohlström i ett pressmeddelande.

Samarbetsförhandlingarna omfattar alla 257 anställda på Reka Kaapeli. Upp till 20 personer riskerar att förlora sina jobb vid bolagets enheter i Hyvinge, Riihimäki och Keuru.

Moderbolaget Neo Industrial, som investerar i energiprojekt, gjorde ett gott resultat under andra kvartalet i år. Rörelsevinsten fördubblades till 2,1 miljoner euro i jämförelse med fjolårets resultat. Bolagets omsättning under det första halvåret var 54,6 miljoner euro.

Efterfrågan på jordkablar har däremot minskat drastiskt, vilket har tärt på Reka Kaapelis lönsamhet.

Kommentarer
|

OECD tror Portugal klår EU-prognosen

Nyhetsbild
Portugals regering, med premiärminister Antonio Costa, klarar i princip sitt tillväxtmål för 2019 enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD. Arkivbild. Foto: Petros Karadjias
Exportindustrins tillväxt bromsar in i Portugal, men ett lyft för investeringar beräknas göra att landets BNP-tillväxt i år hamnar på 2,1 procent, enligt den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan