|

Reka Kaapeli samarbetsförhandlar

Investeringsbolaget Neo Industrials dotterbolag Reka Kaapeli samarbetsförhandlar. Sammanlagt 20 jobb är hotade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Neo Industrial har startat ett program för att utveckla konkurrenskraften och lönsamheten, vilket föranleder en omstrukturering av verksamheten, uppger bolagets vd Ralf Sohlström i ett pressmeddelande.

Samarbetsförhandlingarna omfattar alla 257 anställda på Reka Kaapeli. Upp till 20 personer riskerar att förlora sina jobb vid bolagets enheter i Hyvinge, Riihimäki och Keuru.

Moderbolaget Neo Industrial, som investerar i energiprojekt, gjorde ett gott resultat under andra kvartalet i år. Rörelsevinsten fördubblades till 2,1 miljoner euro i jämförelse med fjolårets resultat. Bolagets omsättning under det första halvåret var 54,6 miljoner euro.

Efterfrågan på jordkablar har däremot minskat drastiskt, vilket har tärt på Reka Kaapelis lönsamhet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan