|

Roger Federer ute ur US Open

NyhetsbildZoom
Roger Federer åkte på en skrällförlust. Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Julian Finney
Femfaldiga US Open-vinnaren Roger Federer blev utslagen ur US Open av en doldis. John Millman från Australien – för första gången i fjärde omgången i en grand slam – chockade schweizaren och ställs nu mot Novak Djokovic i kvartsfinal.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Roger Federers skrällförlust i den fjärde omgången innebär hans tidigaste uttåg i turneringen på fem år. Han föll i tre raka set mot spanjoren Tommy Robredo 2013.

Federer vann första set mot oseedade Millman med 6–3 innan tre rysarset väntade. Världstvåan hade matchbollar i såväl andra som tredje set, men fick inte till sin serve och australiern stod till slut som segrare i den jämna matchen efter 7–5, 7–6, 7–6.

Millman, rankad 55:a i världen och som nummer 235 så sent som i fjol, hade svårt att ta in vad han precis gjort.

– Jag kan inte förstå det, säger 29-åringen.

– Jag har så mycket respekt för Roger och allt han gjort för tennisen. Han har varit min hjälte.

Millman kommer att möta Novak Djokovic i kvartsfinal. Serben gjorde tidigare under måndagskvällen det förväntade när han vann sin match mot portugisen Joao Sousa i tre raka set – 6–3, 6–4, 6–3.

– Jag är väldigt nöjd att jag lyckades få den här matchen avklarad i tre raka set, säger Djokovic.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Rättsstaten viktig när populism frodas – Donald Trump ställer till det

JAKOBSTAD Finländarna har generellt en stark tro på rättsstaten. Men då populismen ökar är det extra viktigt att rättsväsendet håller en jämn nivå, konstaterades under måndagens diskussion i Pedersöre Tingshus.

Nyhetsbild
Lokalt

Ny stormvarning: Kraftiga vindar och högt vattenstånd väntas i Österbotten

Varning för farligt hård vind både till havs och på land gäller i Österbotten under onsdag och torsdag. Dessutom väntas vattenståndet bli mer än 80 centimeter högre än normalt.

Nyhetsbild
Lokalt

Annika uppmuntrar till blodgivning: "Det är ett konkret sätt att vara med och rädda liv"

JAKOBSTAD För Annika Mattsson har blodgivning länge varit viktigt. Efter att hennes egen pappa var med om en svår olycka insåg hon att blodgivning inte bara är viktigt, utan livsviktigt. Nu vill hon uppmuntra alla som kan att engagera sig.

Nyhetsbild
Inrikes

Polisen intensivövervakade trafiken – 944 körde utan säkerhetsbälte

Vid den riksomfattande trafikövervakningen förra veckan påträffade polisen återigen en stor mängd människor utan säkerhetsbälte och bilister som använde mobiltelefon utan handsfree-enhet.

Nyhetsbild
Kultur

Konstgrafiker Tapani Tammenpää får Österbottens konstpris

Tapani Tammenpää kallas den österbottniska konstgrafikens ”Grand old man”. Österbottens konstkommission belönar Tammenpää för hans mångsidiga och långa livsverk med Konstpriset 2018, som är 5000 euro.

Mest läst senaste veckan