|

Norska anfallaren övertygade – stannar i Sport

NyhetsbildZoom
Gustav Willman Borvik. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka
Norska anfallaren Gustav Willman Borviks try out-period med Sport tog slut förra veckan. Nu står det helt klart att han spelar i Vasa den här säsongen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

19-åriga Willman Borvik, som kan spela både som center och ytter, anslöt till Sport från Luleå och hade en try out-period fram till den 31 augusti inskriven i sitt kontrakt.

Willman Borvik har figurerat i fem av Sports träningsmatcher under försäsongen, Pitstiturneringen inräknad, och i söndags fanns han med i A-juniorernas laguppställning i förlustmatchen hemma mot Pelicans. Hans kontrakt med Sport innehåller en option för säsongen 2019–2020.

– Han är en ung spelare med potential och även om han har mycket att jobba på ännu kommer han att utmana om speltid redan den här säsongen, säger sportchef Markus Jämsä på Sport webbplats.

– Han har egenskaper som oftast för en spelare framåt. Han har bra attityd, är atletisk och har en enorm vilja att utvecklas.

Sport spelar försäsongens sista träningsmatch på torsdag borta mot Lukko. Ligasäsongen inleds nästa fredag då Pelicans gästar Kopparön.

Visa fler
Kommentarer
|

Lampard lovar hårdkörning med Chelsea: "Behöver inga nya spelare"

Nyhetsbild
Chelseas nya tränare Frank Lampard blickar framåt, inte bakåt. Foto: Koji Sasahara/AP/TT
Chelsea-legendaren Frank Lampard står inför den kanske största utmaningen i sin karriär när han tagit över som tränare i klubben.

Mest läst senaste veckan