|

Djokovic: Barnen håller mig på jorden

NyhetsbildZoom
Novak Djokovic besegrade portugisen Joao Sousa i fjärde omgången av US Open. Foto: Carolyn Kaster/AP/TT
Wimbledon-segern efter flera struliga år kom förvisso med lättnad och glädje för Novak Djokovic. Men efter att ha fått två barn med frun Jelena är det annat än tennisen som avgör om stjärnan är lycklig eller inte.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Novak Djokovic är klar för kvartsfinal i US Open och den tidigare världsettan är tillbaka i den absoluta toppen på allvar efter två år med skador.

Men numera är det inte bara tennisen som betyder något för den serbiska storstjärnan, som vunnit tretton grand slam-titlar, varav den senaste i Wimbledon i somras.

– Det är så mycket mer än tennis i mitt liv nu, säger Djokovic efter att ha tagit sig vidare från den fjärde omgången i US Open.

– Självklart känns det bättre om jag vinner en tennismatch som jag jobbat hårt för. Men om jag förlorar kommer det inte att förändra min vardag.

Djokovic och hans fru Jelenas son föddes i oktober 2014 och förra året kom parets andra barn, en dotter.

– Nu finns saker som gör att man är lycklig även när man förlorar.

Djokovic berättar att han kanske inte skulle ha tid att studera sin kvartsfinalmotståndare i matchen mellan Roger Federer och John Millman (Millman vann med 3–1 i set).

– Först ska jag försöka lägga barnen. När man kommer hem finns det inte att tennisen är i centrum, familjen är nummer ett.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan