|

Nadal vann nattrysare: "Jag led"

NyhetsbildZoom
Rafael Nadal är klar för semifinal i US Open. Foto: Adam Hunger/AP/TT
Efter en match som pågick i nästan fem timmar är spanjoren Rafael Nadal klar för semifinal i US Open. Den regerande mästaren lyckades vända mot österrikaren Dominic Thiem i en dramatisk kvartsfinal. I semifinal väntar argentinaren Juan Martin del Potro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nadal blev överkörd i första set och förlorade med 0–6 mot nionderankade Thiem. Spanjoren vann däremot de två efterföljande seten innan Thiem vann ytterligare ett. I det femte och sista setet var Nadal sedan starkast, och efter nästan fem timmars spel kunde han avancera till semifinal för sjunde gången med segersiffrorna 0–6, 6–4, 7–5, 6–7 (4–7), 7–6 (7–5).

Matchen avslutades strax efter klockan två på natten lokal tid.

– Jag led, det är det rätta ordet, säger Nadal till AFP.

– Jag sa till Dominic att jag är ledsen. Han är en bra kille, en nära vän som kommer få många fler möjligheter att vinna stora titlar.

I jakten på sin fjärde US Open-titel kommer Nadal att få möta Juan Martín del Potro i semifinal, för andra året i rad. Argentinaren, som vann US Open 2009, är i semifinal för tredje gången efter att ha besegrat amerikanen John Isner med 6–7 (5–7), 6–3, 7–6 (7–4), 6–2.

Zoom

Juan Martín del Potro gör upp om en finalplats med Rafael Nadal. Foto: Andres Kudacki/AP/TT


Därmed är det inte längre några amerikaner kvar i herrarnas singelturnering.

– Att nå semifinal igen här i New York, i min favoritturnering, är mycket speciellt för mig, säger del Potro efter sin åttonde seger på tolv möten med Isner.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan