|

Nadal vann nattrysare: "Jag led"

NyhetsbildZoom
Rafael Nadal är klar för semifinal i US Open. Foto: Adam Hunger/AP/TT
Efter en match som pågick i nästan fem timmar är spanjoren Rafael Nadal klar för semifinal i US Open. Den regerande mästaren lyckades vända mot österrikaren Dominic Thiem i en dramatisk kvartsfinal. I semifinal väntar argentinaren Juan Martin del Potro.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nadal blev överkörd i första set och förlorade med 0–6 mot nionderankade Thiem. Spanjoren vann däremot de två efterföljande seten innan Thiem vann ytterligare ett. I det femte och sista setet var Nadal sedan starkast, och efter nästan fem timmars spel kunde han avancera till semifinal för sjunde gången med segersiffrorna 0–6, 6–4, 7–5, 6–7 (4–7), 7–6 (7–5).

Matchen avslutades strax efter klockan två på natten lokal tid.

– Jag led, det är det rätta ordet, säger Nadal till AFP.

– Jag sa till Dominic att jag är ledsen. Han är en bra kille, en nära vän som kommer få många fler möjligheter att vinna stora titlar.

I jakten på sin fjärde US Open-titel kommer Nadal att få möta Juan Martín del Potro i semifinal, för andra året i rad. Argentinaren, som vann US Open 2009, är i semifinal för tredje gången efter att ha besegrat amerikanen John Isner med 6–7 (5–7), 6–3, 7–6 (7–4), 6–2.

Zoom

Juan Martín del Potro gör upp om en finalplats med Rafael Nadal. Foto: Andres Kudacki/AP/TT


Därmed är det inte längre några amerikaner kvar i herrarnas singelturnering.

– Att nå semifinal igen här i New York, i min favoritturnering, är mycket speciellt för mig, säger del Potro efter sin åttonde seger på tolv möten med Isner.

Kommentarer
|

Konkurrent till IFK Lepplax rycker i André Smulter

Nyhetsbild
André Smulter (till höger i bild) är i första hand på jakt efter ett kontrakt som skulle föra honom utomlands. Här jagar han dock Jeppis Hockeys Toni Mäkinen. Foto: Jonas Brunnström
André Smulter lämnade nyligen tränarposten i IFK Lepplax. Nu rycker konkurrenterna i honom. IK Kronan vill plocka in Malaxbon i sin spelartrupp.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Lokalt

Bengt Klemets utreder församlingsfusion i Pedersöre och Jakobstad

FÖRSAMLINGSFUSION Det blir Bengt Klemets som utreder fusionsalternativen inom Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet. Även om han officiellt utsågs i torsdags har han redan börjat samla material.

Nyhetsbild
Lokalt

Seniorboende fick tillstånd

KARLEBY Det planerade bostadsprojektet Hakalax Park och Hakalax Plaza får byggnadstillstånd.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan