|

Författarkvällar på stadsbiblioteket i höst

NyhetsbildZoom
Christel Sundqvist. Foto: Linus Lindholm
Vasaförfattaren Christel Sundqvist hör till dem som medverkar i föreläsningsserien "Jag och boken" som Vasa stadsbibliotek ordnar i höst.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Christel Sundqvist uppträder i Dramasalen den 6 november klockan 18. Då intervjuar Susann Skata henne om den nya boken "Nu spränger vi taket".

Serien med författarkvällar inleds i Dramasalen torsdagen den 13 september då historieforskaren och författaren Ira Vihreälehto berättar om sin bok "Kunnes rauha heidät erotti – Neuvostosotavankien ja suomalaisten suhteet jatkosodan aikana".

Torsdagen den 27 september hålls programmet på Brändö bibliotek. Diktläsaren Reijo Vähälä bjuder på en matiné om Finland och finländarna under århundradenas gång.

Den 11 oktober talar historikern Teemu Keskisarja om svältkonstnärernas och mecenaternas historia i Finland. Den 25 oktober berättar naturfotografen Harri Ahonen om vackra dagsutflykter i Nordnorge.

Höstens författarkvällar avslutas den 15 november med att Vasabördiga Katarina Leppänen, professor vid Göteborgs universitet föresläser om Aino Kallas, Hella Wuolijokis och Elin Wägners politiska författarskap. Det gör hon på svenska.

Kommentarer
|

Jakob Höglund är tillbaka på Vasa stadsteater

Nyhetsbild
Jakob Höglund återkommer som regissör på Vasa stadsteater. Han gör en modern och fartfylld version av en känd klassiker. Foto: Mikael Nybacka
Regissören Jakob Höglund tar sig an en känd klassiker och gör sin egen version fylld av sång, musik och dans.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

WHO listar vaccinmotstånd som hälsofara

HÄLSA Vaccinmotståndet riskerar den framgångsrika bekämpningen av smittosamma sjukdomar, bedömer WHO. De senaste åren har mässlingsfallen ökat med nästan en tredjedel.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu avmattas byggandet i Karleby– "Återgång till det normala"

KARLEBY De senaste åren har det byggts väldigt många bostäder i Karleby, men nu ser byggandet ut att avmattas. Karlebygatan 22 byggs inte detta år.

Nyhetsbild
Lokalt

Kommundirektören utreder ÖK-fastigheten: "Det är inte alldeles enkelt"

PEDERSÖRE Motionen om en åtgärdsplan för Österbottens kötts gamla fastighet i Bennäs behandlades i Pedersörestyrelsen i måndags. Kommundirektör Stefan Svenfors fick i uppgift att utreda ärendet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan