|

Flygutbudet i Vasa marknadsförs i Seinäjoki

NyhetsbildZoom
Vasa flygplats. Foto: Arkiv/Seppo Lammi
Under hösten görs en marknadsföringskampanj om Vasa flygplats omfattande flygutbud och målgruppen är invånarna i Seinäjoki och närområdet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– Vi vill påminna om att vi har mycket goda flygförbindelser för vi får ofta höra att många inte känner till ens våra direkta förbindelser till huvudstäderna, säger Peter Källberg på Vasek i ett pressmeddelande.

Från Vasa avgår fem flyg till Helsingfors på vardagar och upp till fyra direktflyg till Stockholm. På veckosluten finns flera avgångar till båda städerna. Sex researrangörer erbjuder charterresor från Vasa till semesterdestinationer och antalet charterflyg ökar stadigt. I år kommer det finnas cirka 170 charteravgångar.

– För att kunna bredda utbudet och antal avgångar samt för att säkerställa en stabil tillväxt behöver vi nya passagerare, säger Källberg.

Enligt Källberg är han övertygad om att passagerarmängderna kommer att öka när marknadsföringskampanjen börjar verka och invånarna i Seinäjoki och närkommunerna bli bättre medvetna om utbudet.

– Det är ju bara knappt en timmes bilväg från Seinäjoki till Vasa flygplats och därför känns det lite konstigt att man skulle köra en mycket längre väg till flygfälten i södra Finland för att kunna ta flyget. Man kommer ju enkelt till alla avgående flyg med en beställningsflygbuss från Seinäjoki och efter resan kommer man hem på samma bekväma sätt bara man kommer ihåg att beställa busstransporten i förväg.

Syftet med kampanjen är att nå både fritids- och affärsresenärer i Seinäjokiregionen. Både digital- och printreklam kommer att göras. Kampanjen genomförs i samarbete med en reklambyrå och finansieras av olika aktörer i Vasaregionen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Jakobstadsbor berättar om Spanien på resemässan

JAKOBSTAD Sedan ett drygt är spanska Torrevieja Anna Rak-Forss och Robert Forss hemstad. På resemässan i Helsingfors den 18–20 januari berättar de om hur det är att bo och leva i Spanien.

Nyhetsbild
Lokalt

Morgontåget till Helsingfors rejält försenat

De som skulle ta morgontåget från Karleby och Jakobstad på onsdagen fick vänta länge.

Nyhetsbild
Sport

TUS med och firade 90-åring

ISHOCKEY Terjärv Ungdoms Sportklubb deltog i ishockeyförbundet firande genom att ordna en jubileumsmatch i söndags när B-juniorerna mötte KuKu från Kuortane.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan