|

TIPS FÖR EN BÄTTRE EKONOMI

NyhetsbildZoom

De allra flesta kan då och då känna sig oroliga över sin ekonomiska situation. Speciellt efter sommaren när det går åt lite mer pengar än vanligtvis. Ta del av denna tips för att se till att få mer pengar över varje månad och stryka onödiga kostnader.

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det sägs ibland att god mat ger ett lyckligt hem, och rätt typ av mat kan även vara hälsosamt för din plånbok. Genom att själv laga mycket mat från grunden, och framförallt laga storkok, så blir det drastiskt mycket billigare än att köpa färdigrätter eller gå ut och handla lunch varje dag. Se dessutom till att undersöka vad det finns för aktuella kampanjerbjudanden hos din lokala matbutik. Kom även ihåg att aldrig handla på tom mage - det kan medföra att du köper godis, snacks eller annat som du egentligen inte behöver.

Ett annat bra tips är att gå igenom och sanera dina räkningar och utgifter. Säg upp de abonnemang du inte längre använder och rannsaka dig själv gällande vilka som verkligen är nödvändiga - du behöver förmodligen inte ha prenumerationer på många streamingtjänster samtidigt. Du kan också ta tillfället i akt och ställa upp en budget för dig själv. Det finns massvis med bra appar som hjälper dig att hålla koll på dina utgifter, och om du har en budget att förhålla dig till kan du lättare eliminera onödiga spontanköp.

Just småutgifterna kan vara en av de största bovarna i dramat för din ekonomi. Att köpa kaffe, fika eller snacks känns som en liten utgift för tillfället, men sker detta ofta så utgör de flera hundralappar varje månad. På samma vis så bör du undvika att köpa vatten på flaska - vatten ur kranen är precis lika gott och finsk kranvatten är dessutom oftare renare än vatten på flaska. Om du gärna vill ha kolsyrat vatten så är det bara att köpa en kolsyremaskin, då kan du få bubbelvatten när du vill.

Det kan även vara en god idé att låta bilen stå hemma och ta cykeln eller promenera istället.

Det är både en trevlig lösning, liksom en som låter dig spara bensin. Kom också ihåg att hålla koll på olika typer av rabatter. När du väl ska köpa något så kan du tajma detta med reor eller andra erbjudanden. En av de största månatliga kostnadsposterna är för de flesta lånekostnader.

För den som ska ta ett lån är det ett gott råd att jämföra olika lån från olika aktörer. Med denna kan Matchbanker.fi hjälpa dig. Matchbanker är en jämförelsetjänst som hjälper dig att hitta det lån som passar dig bäst. På så vis vet du vilken nivå räntan för det lån du efterfrågar bör ligga på. När du har gjort din hemläxa och vet vad du kan förvänta dig av ett lån så blir det lättare att förhandla med din bank om ett lån som passar dig. Om du redan har tecknat ett ofördelaktigt lån så kan det vara smart att ansöka om ett nytt hos en annan aktör som ger dig bättre villkor. Om du bara följer några av dessa råd så kommer du snart märka att du får mer pengar över varje månad!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Ohelig allians styr Sverige i framtiden

Det politiska kompromissandet har av allt att döma kommit för att stanna i Sverige, åtminstone så länge de etablerade partierna är inriktade på att hålla Sverigedemokraterna i kylan.

Nyhetsbild
Lokalt

Polisen ger anvisningar: Så här gör du om du möter en varg

Vet du när du ska ringa nödcentralen eller när man ska kontakta en rovdjurskontaktperson vid ett vargmöte? Polisen informerar om hur man ska göra.

Nyhetsbild
Lokalt

Ullavabor vill lämna Karleby – "Karleby motsätter sig inte om det är majoritetens vilja"

Karleby Delar av Ullava vill lämna Karleby och höra till Kaustby eller Toholampi i stället. Geografin och skolfrågor ligger bakom planerna.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.