|

Djokovic mot Nishikori i semifinal

NyhetsbildZoom
Novak Djokovic, Serbien, spelar semifinal i US Open Foto: Adam Hunger/AP/TT
Tvåfaldiga US Open-mästaren Novak Djokovic är på väg mot en ny triumf i New York.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Den serbiska stjärnan besegrade John Millman i tre raka set med 6–3, 6–4, 6–4 och är klar för semifinal mot Kei Nishikori.

Millman överraskade de flesta när han slog ut Roger Federer och fick ställas mot Djokovic i kvartsfinalen. Under en nästan tre timmar lång uppgörelse i hettan på Arthur Ashe Stadium i hettan pressades Djokovic av den 55-rankade australiern.

– Du överlever på banan för att sedan komma ut med segern, säger Djokovic.

29-årige Millman gav allt, men lyckades inte skrälla till sig en ny seger.

– Jag gjorde ett försök. Jag gav definitivt allt jag hade där ute, men det gick inte hela vägen. Novak är en mästare. Han har spelat många grand slam-turneringar och vet hur man vinner, säger Millman.

Djokovic tog tidigare i år sin fjärde Wimbledon-titel efter att ha varit utan grand slam-vinst i två år. Han möter Kei Nishikori i semifinalen, efter att japanen vunnit över Marin Cilic, Kroatien, med 2–6, 6–4, 7–6 (7–5), 4–6, 6–4. Nishikori och Cilic möttes i US Open-finalen 2014, men då var det Cilic som vann.

Nishikori, som missade förra årets US Open på grund av en skada, och landsmaninnan Naomi Osaka är båda i semifinal. Det är första gången som Japan har spelare bland de fyra sista både på dam- och herrsidan i samma grand slam-turnering.

Nishikori vann över Djokovic i semifinal 2014 , men han har inte tagit sig så här långt i turneringen sedan dess.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan