FSD:s styrelse vill nominera tre riksdagskandidater – även Rebecca Åkers siktar på riksdagen

NyhetsbildZoom
Rebecca Åkers vill till riksdagen. Foto: Arkiv
Finlands svenska socialdemokraters styrelse vill ställa upp tre kandidater i Österbotten, varav Rebecca Åkers är den ena. De två andra kandidaterna är Viktor Kock och Steven Frostdahl.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FSD:s styrelse föreslår till kongressen att man ställer upp tre kandidater i Österbotten: Rebecca Åkers, Steven Frostdahl och Viktor Kock.

Rebecca Åkers, 23, studerar ekonomi och är ordförande för Finlands svenska unga socialdemokrater (FSUD). Hon är första ersättare i Korsholms kommunfullmäktige. Hon har även varit engagerad i Ungdom mot rasism, där hon varit ordförande.

– I en tid där samhällsklimatet hårdnar, där grupper ställs mot varandra och populistiska krafter föreslår förenklade lösningar på komplexa problem vill jag vara en röst för jämställdhet och för människors lika värde, säger Åkers i ett pressmeddelande.

Trygghet är något hon kommer att lyfta upp i valet.

– Många, speciellt unga, känner en stor oro för framtiden. Med dagens globala oroligheter och stundande klimatförändring är många rädda för att skaffa jobb, att skaffa barn, eller att bli äldre. Samhället måste vara där för sina invånare.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan