FSD:s styrelse vill nominera tre riksdagskandidater – även Rebecca Åkers siktar på riksdagen

NyhetsbildZoom
Rebecca Åkers vill till riksdagen. Foto: Arkiv
Finlands svenska socialdemokraters styrelse vill ställa upp tre kandidater i Österbotten, varav Rebecca Åkers är den ena. De två andra kandidaterna är Viktor Kock och Steven Frostdahl.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

FSD:s styrelse föreslår till kongressen att man ställer upp tre kandidater i Österbotten: Rebecca Åkers, Steven Frostdahl och Viktor Kock.

Rebecca Åkers, 23, studerar ekonomi och är ordförande för Finlands svenska unga socialdemokrater (FSUD). Hon är första ersättare i Korsholms kommunfullmäktige. Hon har även varit engagerad i Ungdom mot rasism, där hon varit ordförande.

– I en tid där samhällsklimatet hårdnar, där grupper ställs mot varandra och populistiska krafter föreslår förenklade lösningar på komplexa problem vill jag vara en röst för jämställdhet och för människors lika värde, säger Åkers i ett pressmeddelande.

Trygghet är något hon kommer att lyfta upp i valet.

– Många, speciellt unga, känner en stor oro för framtiden. Med dagens globala oroligheter och stundande klimatförändring är många rädda för att skaffa jobb, att skaffa barn, eller att bli äldre. Samhället måste vara där för sina invånare.

Kommentarer
|

Tusentals hundar visas i Botniahallen under veckoslutet – "Bra chans att se nya raser"

Nyhetsbild
Hundar av alla färger, former och storlekar deltar i veckoslutets utställning i Botniahallen. Foto: Lisen Julin/Arkiv
I helgen har hundmänniskor ett gyllene tillfälle att bekanta sig med över 200 raser i Botniahallen i Smedsby. På söndag ska den bästa hunden bland 2500 kåras.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!
Prenumerera

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan