|

Danska landslagskrisen tillfälligt löst

NyhetsbildZoom
Danmarks herrlandslag har ställt sig på tvären i hopp om ett nytt avtal med förbundet. Nu är avtalstvisten avblåst – åtminstone tillfälligt. Foto: Gregorio Borgia/AP/TT
Danmark kommer till spel med det bästa laget i Nations League-premiären mot Wales på söndag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Danska fotbollsförbundet, DBU, och spelarföreningen har ingått ett tillfälligt avtal som för stunden avblåser landslagskrisen.

– Det är bra för landslaget och för alla inom dansk fotboll att vi kan spela den viktiga Nations League-matchen med det riktiga landslaget och åter få fokus på det sportsliga, säger DBU:s Jesper Möller i ett pressmeddelande.

Efter att förhandlingarna om ett avtal strandat spelade Danmark onsdagskvällens träningslandskamp borta mot Slovakien med ett "nödlandslag" som till stor del bestod av division 2-spelare. Det blev förlust med 3–0.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Invandrare vill veta mer om hobbyer och språk: "Pålitlig information är jätteviktigt"

JAKOBSTAD Ett invandrarråd kan vara för krävande, men ett nätverk vore bra, konstaterades i en utredning redan 2016. På tisdagen togs det första steget i form av ett möte.

Nyhetsbild
Lokalt

BUU-kalendern populär – bibliotek fick fler kalendrar

Svenska Yles papperskalender är populär bland barnen. Förra veckan fick Jakobstads och Vasas bibliotek fler kalendrar.

Nyhetsbild
Lokalt

Nya stomvägnätet bekräftat - Riksåttan en av de största uppklassningarna

ÖSTERBOTTEN Nu står det klart: Finland får 5 500 kilometer ny superväg. Massiv kritik gjorde att sträckan växte kraftigt. Österbotten hör till vinnarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Nu ska planerna för Irjalakvarteret slipas

Mika Mäenpää och byggbolaget med samma efternamn vill skapa landets bästa stadscentrum. Och de vill göra det tillsammans med Jakobstadsborna.

Mest läst senaste veckan