Det Londonbaserade spelbolaget PlayStack har köpt en majoritetsandel i den finska spelutvecklaren Hisome för en icke-offentliggjord summa. I samband med köpet byter Hisome namn till PlayStack Oy.

Hisome har utvecklat spel och spelteknologier i över två år. Bolaget har lotsats av Juha Huhtakallio. Huhtakallio har belönats med flera branschpriser för sina spel. Han har tidigare jobbat på bland annat Digital Chocolate, Housemarque och Kuuasema.

PlayStack är ett så kallat spelförlag. PlayStack erbjuder finansiering, teknologi och kunskap inom spelpublicering till spelutvecklare. En av PlayStacks största framgångar är mobilspelet Snipers vs Thieves.

– Vårt partnerskap med Juha and hans otroligt begåvade team är en ytterligare signal på vårt engagemang att publicera de bästa spelen och att satsa på spelutvecklarna i Norden, Baltikum och Ryssland, säger Harvey Elliott, vd för PlayStack, i ett pressmeddelande.

I och med köpet får PlayStack ett kontor i Helsingfors. Därmed får de finländska spelutvecklarna ytterligare en nära belägen adress att vända sig till med sina spel.