|

Oscars tar tillbaka besked om ny filmkategori

NyhetsbildZoom
Oscarsakademin slopar sin nya kategori för populär film inför nästa års prisceremoni. Foto: Jason DeCrow
Nästa års Oscarsgala kommer inte att inkludera det kritiserade nya priset för populär film, meddelade Oscarsakademin på torsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förslaget om den nya priskategorin kom för en månad sedan och mötte starka protester från filmindustrin och kritiker som bland annat menade att de stora filmsatsningarna skulle gynnas eftersom mindre produktioner inte lockar en lika stor biopublik och därmed kan betraktas som mindre populära.

"Det har varit ett brett spektrum av reaktioner på lanseringen av det nya priset och vi har insett behovet av ytterligare diskussioner med våra medlemmar", säger akademins vd Dawn Hudson i ett uttalande.

Akademin har även beslutat att genomföra tidigare planer på att korta ner ceremonin till tre timmar och meddelar att mellan sex och åtta kategorier kommer att presenteras under direktsändningens reklampauser. Vilka kategorier det rör sig om varierar från år till år.

Oscarsgalan äger rum den 24 februari 2019.

Kommentarer
|

Halvdussinet nya körverk såg dagens ljus

Nyhetsbild
Vinnarna vars verk framfördes under söndagens konsert är sett från vänster i bild Christoffer Pörn, Mikko Sidoroff och André Aho. Foto: Kaj Ahlsved
Pristagarna i Bel Cantos tävling fick höra kammarkören framföra sina verk i Schaumansalen. ÖT:s recensent beskriver hur de lät.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan