|

Oscars tar tillbaka besked om ny filmkategori

NyhetsbildZoom
Oscarsakademin slopar sin nya kategori för populär film inför nästa års prisceremoni. Foto: Jason DeCrow
Nästa års Oscarsgala kommer inte att inkludera det kritiserade nya priset för populär film, meddelade Oscarsakademin på torsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Förslaget om den nya priskategorin kom för en månad sedan och mötte starka protester från filmindustrin och kritiker som bland annat menade att de stora filmsatsningarna skulle gynnas eftersom mindre produktioner inte lockar en lika stor biopublik och därmed kan betraktas som mindre populära.

"Det har varit ett brett spektrum av reaktioner på lanseringen av det nya priset och vi har insett behovet av ytterligare diskussioner med våra medlemmar", säger akademins vd Dawn Hudson i ett uttalande.

Akademin har även beslutat att genomföra tidigare planer på att korta ner ceremonin till tre timmar och meddelar att mellan sex och åtta kategorier kommer att presenteras under direktsändningens reklampauser. Vilka kategorier det rör sig om varierar från år till år.

Oscarsgalan äger rum den 24 februari 2019.

Kommentarer
|

"Twin Peaks"-skola rivs för alltid

Nyhetsbild
Skolan i kultserien "Twin Peaks" ska rivas. Arkivbild. Foto: Showtime
Säg hejdå till ett stycke populärkulturhistoria – skolan som var en viktig del i David Lynchs och Mark Frosts kultförklarade kriminaldrama "Twin Peaks" ska rivas.

Mest läst senaste veckan