Idrottsgalan ordnas inte 2019. Det meddelade Finlands Svenska Idrott (FSI) i ett pressmeddelande på fredagen.

Premieringarna tar inte paus. Eftersom de inte kan delas ut under galan delas de ut under ett separat tillfälle våren 2019. Bragdmedaljen tar inte heller paus. Precis som tidigare år kommer en omröstning att ordnas på webben.

– Den finlandssvenska idrottsgalan har har i över tio år varit en träffpunkt för vänner av idrott och motion. Nu vill vi uppdatera konceptet och samtidigt har vi också ett 75-årsjubileum framför oss, säger Håkan Nystrand, ordförande för Finlands Svenska Idrott, i ett pressmeddelande.

Förbundet Finlands Svenska Idrott fyller 75 år 2020.

Idrottsgalan har arrangerats enligt samma koncept sedan 2007. Inför 2020 planeras ett nytt koncept som ska locka fler idrottare och idrottsvänner till galan.

– För att göra en bra och välplanerad gala behöver vi tid på oss. En gala innebär trots allt stora kostnader, så ett års paus i galan ger oss också mer resurser att utveckla vårt koncept. Vi kommer igen. År 2020 vill vi önska alla idrottsvänner välkomna till Den nya finlandssvenska idrottsgalan, säger Christel Björkstrand, generalsekreterare för Finlands Svenska Idrott, i pressmeddelandet.