|

Idrottsgalan tar en paus

Den finlandssvenska idrottsgalan ordnas inte 2019. Men pausen blir inte lång. 2020 är galan tillbaka enligt ett nytt koncept då förbundet Finlands SVenska Idrott fyller 75 år.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Idrottsgalan ordnas inte 2019. Det meddelade Finlands Svenska Idrott (FSI) i ett pressmeddelande på fredagen.

Premieringarna tar inte paus. Eftersom de inte kan delas ut under galan delas de ut under ett separat tillfälle våren 2019. Bragdmedaljen tar inte heller paus. Precis som tidigare år kommer en omröstning att ordnas på webben.

– Den finlandssvenska idrottsgalan har har i över tio år varit en träffpunkt för vänner av idrott och motion. Nu vill vi uppdatera konceptet och samtidigt har vi också ett 75-årsjubileum framför oss, säger Håkan Nystrand, ordförande för Finlands Svenska Idrott, i ett pressmeddelande.

Förbundet Finlands Svenska Idrott fyller 75 år 2020.

Idrottsgalan har arrangerats enligt samma koncept sedan 2007. Inför 2020 planeras ett nytt koncept som ska locka fler idrottare och idrottsvänner till galan.

– För att göra en bra och välplanerad gala behöver vi tid på oss. En gala innebär trots allt stora kostnader, så ett års paus i galan ger oss också mer resurser att utveckla vårt koncept. Vi kommer igen. År 2020 vill vi önska alla idrottsvänner välkomna till Den nya finlandssvenska idrottsgalan, säger Christel Björkstrand, generalsekreterare för Finlands Svenska Idrott, i pressmeddelandet.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan