|

Del Potro möter Djokovic i US Open-final

Juan Martín del Potro är vidare till final i US Open efter att Rafael Nadal tvingats ge upp i semifinalen. Novak Djokovic vann i semifinalen mot Kei Nishikori och möter del Potro i finalen.
Argentinaren Juan Martín del Potro och serben Novak Djokovic är finalister i årets US Open i tennis.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Juan Martín del Potro tog sig vidare till final i US Open-tennisen då motståndaren, spanske US Open-mästaren Rafael Nadal, tvingades ge upp i semifinalen på grund av en skada.

– Jag hatar att ge upp, säger Nadal efter matchen.

Tredjeseedade del Potro ledde med siffrorna 7–6, 6–2 när Nadal, som spelade med lindat knä, gav upp efter andra set.

– Självklart är det inte det bästa sättet att vinna en match. Jag älskar att spela mot Rafa eftersom han är den störste kämpen inom sporten och jag gillar inte att se honom lida, säger Del Potro.

– Det är tråkigt för honom men jag är också nöjd över att få göra mitt bästa.

Del Potro har vunnit US Open en gång, 2009.

– Jag har mina bästa minnen från den här banan från 2009 när jag slog Rafa och Roger (Federer). Jag var en grabb då, nu är jag mycket äldre.

Argentinaren kommer att möta 31-årige serben Novak Djokovic i finalen.

Djokovic har nått till final i US Open sju gånger och vunnit två, 2011 och 2015. Han tog sig vidare genom att vinna semifinalen mot japanen Kei Nishikori med siffrorna 6–3, 6–4, 6–2.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan