|

Jämn duell om DM-guldet på natten

NyhetsbildZoom
Femmaorienterarna Christian Kronberg och Anders Bäckström (skymd) blev etta och tvåa i natt-DM. Foto: Arkiv/Patrik Sundqvist
Efter en timmes orientering i nattmörkret i Parra skiljde det bara 22 sekunder mellan Femmanorienterarna Christian Kronberg och Anders Bäckström.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Fredagens nattorienteringstävling i Parra var distriktsmästerskap för både det finska EP-distriktet och för svenska ÖID-distriktet.

Snabbast i mörkret var en orienterare som nuförtiden inte hör till någondera distriktet, Toni Saari från Vaajakosken Terä. Han vann herrklassen på tiden 52.12.

Bakom honom var det jämnt. Christian Kronberg, IF Femman, blev tvåa i tävlingen och DM-etta. Han var 22 sekunder snabbare än klubbkamraten Anders Bäckström, som blev trea och DM-tvåa. Kronberg sprang på 59.55, Bäckström på 1.00.17.

Kronberg öppnade hårdast av alla, men tappade tid till den tredje och till den sjätte kontrollen av sexton. Bäckström hade ett försprång på över två och en halv minut till klubbkamraten vid den sjätte kontrollen, men Kronberg åt upp det avståndet kontroll för kontroll. Fyra kontrollavstånd före mål var det han som var snabbare.

Jens Jern fullbordade Femmans DM-trippel i herrklassen.

I damklassen vann Tiia Istolahti från MS Parma tävlingen. Julia Järveläinen, IF Femman, blev distriktsmästare i ÖID. Hon var femte i tävlingen, över tolv minuter efter Istolahti.

Annelie Glasberg från Närpes OK tog DM-silver i damklassen och Lina Lindfors från IF Falken brons.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Nordic Lights bygger ut och automatiserar sitt höglager

Ett helt nytt automatiserat komponentlager gör att lamptillverkningen blir effektivare vid Nordic Lights. Det robotdrivna lagret blir det första av sitt slag i Finland.

Nyhetsbild
Inrikes

Suvi Widgrén talade öppet om konkursen – en månad senare hade hon trettio jobberbjudanden

Som 22-åring öppnade Suvi Widgrén sin första butik, som 33-åring sålde hon alla fem. Reste jorden runt med familjen, kom tillbaka i januari i år. Blev vd för restaurangkedjan Egg, som hon också investerade i. I juni var konkursen ett faktum.

Nyhetsbild
Opinion

LEDARE: Därför sparkas så många chefer i dag

LEDARE Det är inte nödvändigtvis någon dålig sak att konsumenterna genom digitaliseringen har blivit mer värdedrivna och att rollen som värdeledare och en del av makten flyttas från politiken till andra ansvarstagande aktörer i samhället.

Nyhetsbild
Sport

Backsitsen har gett Robin Holländer en nytändning

INNEBANDY Rumphuggen är ett ord som mycket väl beskriver Robin Holländers förra säsong. Det var ytterst sällan som publiken fick se Blue Fox-centern i aktion.

Mest läst senaste veckan