|

"Riktiga" Danmark fick vinnande start

NyhetsbildZoom
Christian Eriksen gjorde två mål mot Wales. Arkivbild. Foto: Martin Meissner
Danmarks stjärnor var tillbaka på planen efter avtalsbråket. Då klev den största danska stjärnan fram. Christian Eriksen gjorde båda målen i 2–0-segern mot Wales i Nations League.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter ett temporärt avtal som skrevs i torsdags så var det ett danskt herrfotbollslandslag som åter ställde starkast möjliga lag på banan i mötet med Wales i nystartade Nations League. Detta efter att Danmark spelat genrepet mot Slovakien med ett lag bestående av spelare från lägre divisioner i och med landslagsspelarnas strejk.

"Det är bra för landslaget och för alla i dansk fotboll att vi kan spela den viktiga Nations League-matchen med det riktiga landslaget och åter få fokus på det sportsliga", sade Danska fotbollförbundets Jesper Møller i ett pressmeddelande då.

Och ja, det visade sig också vara ganska bra för dansk fotboll i deras Nations League-premiär.

Tottenhamstjärnan Christian Eriksen satte tonen med sitt 1–0-mål efter dryga halvtimmen. Och det var också Eriksen som skulle utöka ledningen efter en dryg timmes spel, när han sköt in 2–0 från straffpunkten. 2–0 blev också slutresultat då Wales, ledda av Real Madrid-stjärnan Gareth Bale på topp, inte lyckades få hål på det danska försvaret.

Och det norska anfallet lyckades heller inte få hål på ett bulgariskt försvar, trots ett massivt chansövertag. I stället vann Bulgarien med 1–0. Matchen var Norges andra efter segern mot Cypern (2–0) i deras premiär i torsdags.

Nations League

  • Lagen är indelade i fyra divisioner med de tolv bästa nationerna i A.
  • A och B har tolv lag som är indelade i fyra trelagsgrupper. C och D har 15 lag som är indelade i en trelagsgrupp och tre fyrlagsgrupper. Hemma- och bortamöten spelas mellan lagen i respektive grupp mellan september och november vartannat år.
  • De fyra gruppvinnarna i A-divisionen spelar slutspel med semifinaler och brons- respektive finalmatch. Det första slutspelet går i juni 2019 i något av gruppsegrarnas hemländer.
  • Gruppvinnarna i division B, C och D flyttas upp en division medan jumbolagen i varje grupp i division A, B och C flyttas ner.
  • De 16 främsta lagen som inte är kvalificerat till EM 2020 får chansen att ta en av fyra EM-platser genom ett slutspel; semifinal och final.
  • Nations League-gruppspelet genomförs vartannat år på hösten. Det innebär att mästerskapskval, som brukar inledas i september efter ett mästerskapsslutspel, inleds först i mars året därpå. Det kommande EM-kvalet startar därmed inte förrän i mars 2019 och spelas klart under hösten.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Sport

Underhållande hockeymatch – Hermes slog TuTo

ISHOCKEY Hermes och Åbolaget TuTo bjöd på säsongens hittills bästa match i Karleby.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan