– Gissa vem som är tillbaka?

Så skrev Kimi Räikkönen på Instagram på tisdag då han bekräftade sitt nya kontrakt med Sauber. Samarbetet täcker de två följande säsongerna.

– Det känns extremt bra att vara tillbaka där allting började, fortsätter Räikkönen.



Saubers vd Frédéric Vasseur är eld och lågor över nyförvärvet.

– Att Kimi Räikkönen skrivit på är en viktig del av vårt projekt och för oss närmare målet att bli klart bättre i framtiden, säger Vasseur i ett pressmeddelande.



Beskedet kom kort efter att Ferrari meddelat att Räikkönen inte kommer att fortsätta i stallet. Spekulationerna om den levande legendarens framtid har gått heta hela sommaren och hösten. Nu står det klart att monegasken Charles Leclerc tar Räikkönens plats i det italienska stallet.

Det är andra gången i karriären som Räikkönen blir klar för Sauber. Efter att ha vunnit Formel Renault-serien 2000 skrev Räikkönen på för stallet och imponerade direkt. McLaren fick upp ögonen för finländaren och övertygade honom att flytta året därpå.

Räikkönen har tagit 20 segrar och 100 podieplatser i karriären. Just nu ligger han trea i årets förarsammandrag. Räikkönen kommer att vara 41 år gammal då kontraktet med Sauber löper ut.