|

Supertyfon närmar sig Filippinerna

NyhetsbildZoom
En meteorolog på Filippinernas vädermyndighet visar hur tyfonen Mangkhut väntas slå. Foto: Aaron Favila
En mycket kraftig tyfon närmar sig områden i Filippinerna där det bor omkring tio miljoner människor.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tyfonen Mangkhut sveper fram över Stilla havet med vindhastigheter på över 70 meter per sekund. Mangkhut är en så kallad supertyfon och väntas bli det kraftigaste oväder som når Filippinerna hittills i år, enligt landets vädermyndighet.

Tusentals människor har lämnat sina hem längs kusten på den norra delen av landets huvudö Luzon, dit tyfonen väntas tidigt på lördagen lokal tid.

Även Hongkong ligger i tyfonens väg, och invånarna där uppmanas att förbereda sig på hårda vindar och kraftigt regn.

Omkring 20 tyfoner och stormar drar in över Filippinerna varje år. Den dödligaste hittills var tyfonen Haiyan som slog till 2013, och ledde till att över 7 000 människor omkom.

Kommentarer
|

Litauens premiärminister vill bli president

Nyhetsbild
Litauens premiärminister Saulius Skvernelis (till vänster) under ett besök i Sverige 2017, där han träffade statsminister Stefan Löfven (till höger). Foto: Noella Johansson/TT
Litauens premiärminister Saulius Skvernelis meddelar att han kommer att ställa upp i det presidentval som är planerat till i maj. Men han säger sig inte ha några planer på att lämna sitt nuvarande jobb om han inte blir vald.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Många riskerar bli utanför den digitaliserade servicen

KARLEBY En allt större del av samhällsservicen digitaliseras. Mellersta Österbottens förbund har inlett ett EU-stött projekt som hjälper invånarna att klara de vardagliga kontakterna.

Nyhetsbild
Inrikes

Annvi Gardberg arbetar med öppen mikrofon och totalt förtroende

Topeliuspriset 2019 tilldelas Yle-journalisten Annvi Gardberg. Hennes undersökande reportage om kolloidalt silver  fick myndigheterna att agera mot företagare som marknadsför skadliga produkter med påståenden om att de botar sjukdomar.

Nyhetsbild
Sport

Konkurrent till IFK Lepplax rycker i André Smulter

ISHOCKEY André Smulter lämnade nyligen tränarposten i IFK Lepplax. Nu rycker konkurrenterna i honom. IK Kronan vill plocka in Malaxbon i sin spelartrupp.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan