|

ÖT lanserar nyhetsbrev – första exemplaret skickas på måndag

NyhetsbildZoom
Via ÖT:s nyhetsbrev kommer de mest morgonpigga prenumeranterna åt artiklar till och med innan de har publicerats på sajten ot.fi. Foto: Jannike Back
Från och med måndag morgon kommer ÖT:s prenumeranter att börja få ett nyhetsbrev i sin mejlbox. Nyhetsbrevet ger prenumeranter mer innehåll och färska nyheter på måndagmorgnar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nyhetsbrevet innehåller nyhetsartiklar, kommentarer och veckans väder. Brevet sänds ut i successiva massutskick från och med klockan fem på morgonen.

– Via nyhetsbrevet kommer våra mest morgonpigga prenumeranter åt artiklar till och med innan de har publicerats på sajten ot.fi, säger chefredaktör Kenneth Myntti.

Första nyhetsbrevet skickar ÖT ut måndagen den 17 september.

Efter att måndagstidningen försvann år 2014 finns det ett behov av att påminna om nyhetsflödet på ÖT:s webbsida. Nyhetsbrevet ger förstås inte full kompensation för en måndagstidning, men det ger i alla fall ett litet frukostsällskap.

En annan tanke med nyhetsbreven är att de ska upplysa om allt det man som prenumerant har tillgång till. För ÖT som har sina redaktioner i Jakobstad och Karleby bemannade sju dagar i veckan är det viktigt att läsarna också är medvetna om allt som produceras.

– Vi har märkt att en del inte vet skillnaden på e-tidningen som är en kopia av papperstidningen och flödeswebben ot.fi där nyheter serveras online. Med nyhetsbrevet vill vi ge prenumeranter en vink om realtidsnyheterna, det som så att säga händer just nu.

Erfarenheter från andra tidningshus visar att nyhetsbrev är uppskattade av läsarna samtidigt som de driver upp trafikströmmarna på nyhetssajten.

För ÖT:s del är nyhetsbrevet också ett sätt att bygga en närmare relation till läsarna.

– Varje vecka når ÖT ut till 52 000 läsare. Läsarna ser och hör, om de kommer ihåg att tipsa oss har vi bra koll på vad som händer i regionen.

För att få nyhetsbreven måste du som prenumerant ha lämnat din epostadress till ÖT. Det såg många till att göra redan i april-maj då tidningen inbjöd gamla och nya ÖT-prenumeranter till två jubileumskonserter med Chris Kläfford i Jakobstad respektive Wentus Blues Band i Karleby.

Så får du ÖT:s nyhetsbrev

  • Nyhetsbrevet skickas till alla prenumeranter som uppgett sin e-postadress i samband med inloggningsuppgifterna på webben.
  • Prenumeranter som önskar få nyhetsbrevet, men som ännu inte uppgett sin e-postadress kan fylla i e-postadressen i inloggningsuppgifterna på www.ot.fi.
  • För att få nyhetsbrevet bör du klicka i bland dina inloggningsuppgifter att "Jag vill att HSS Media skickar nyhetsbrev åt mig".
  • Det går även att kontakta kundtjänsten för att uppge e-postadressen.

Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan